Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napad u Dubrovniku: Policija kazneno prijavila taksista (45)

Iako je taksist fizički napao vozača Ubera, policija je prijavu podnijela zbog prijetnji koje su teže kazneno djelo, rekli su iz dežurne policijske službe

Foto: Screenshot/Dubrovački dnevnik

Dubrovačka policija podnijela je u četvrtak kaznenu prijavu protiv 45-godišnjeg taksista, koji je uz prijetnje napao vozača Ubera u Dubrovniku te ga lakše ozlijedio.

Vozač Ubera prijavio je napad i prijetnje te je policija, nakon što utvrdila činjenice, protiv muškarca iz Dubrovnika podigla kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu. Iako je taksist fizički napao vozača Ubera, prijava je podnesena zbog prijetnji koje su teže kazneno djelo, kazali su Hini iz dežurne policijske službe.

 Mediji su objavili video snimku na kojoj se vidi kako gradski taksist fizičke nasrće na kolegu koji radi za Uber, te mu uz prijetnje upućuje više udaraca šakom.

 Zakonom o autotaksi prijevozu, koji je donesem krajem travnja, liberaliziran je taksi prijevoz. Ministar prometa Oleg Butković kazao je kako je cilj zakona učiniti taksi prijevoz jeftinijim i dostupnijim građanima, istaknuvši da novi zakon uvodi jednaka pravila za sve i nikome ne pogoduje.

 No, dubrovački mediji javljaju da je na dubrovačkim prometnicama povećan broj vozača Ubera, te da se "kaos na ulicama može praktički vidjeti svaki dan", što u nekim slučajevima "eskalira fizičkim obračunom".

ŠOKANTNA SNIMKA Napad u Dubrovniku: Taksist je divljački prebio vozača Ubera

 U policiji, međutim, kažu da nije bilo kršenja novog zakona te da nije bilo incidenata od srpnja prošle godina kad su dubrovački taksisti, prosvjedujući protiv Ubera, blokirali jadransku magistralu kod Cavtata.

 Iz Ubera su poslijepodne osudili svaki oblik nasilja te poručili da čine sve bi podržali svoje partnere-vozače. "Ovakvo ponašanje je nedopustivo", kazali su i izrazili otvorenost za suradnju sa svim nadležnim institucijama kako bi se izbjegle slične situacije.

Možda vas zanima i ovo:
Message