Obavijesti

News

Komentari 402

Napadnuti svećenik: Dobro su me istukli, ali više me boli duša

Napadnuti svećenik: Dobro su me istukli, ali više me boli duša
1

Nepoznati napadači ukrali su kompletan iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna od blagoslova kuća koji je svećenik Valent Furjan iz Sladojevaca prikupio dva dana prije

VIDEO

Kad su me gušili, mislio sam da je kraj. Pao sam u nesvijest. Probudio sam se u jaucima, rekao je velečasni Valent Furjan (61), kojeg su u utorak oko 18 sati ispred župnog ureda brutalno pretukli i opljačkali zasad nepoznati napadači.

Ukrali su mu kompletan iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna od blagoslova kuća koji je svećenik prikupio dva dana prije i u srijedu trebao u banci uplatiti na račun.

- Po izlasku iz auta na mene se zaletio maskirani napadač i srušio me na pod. Uspio sam ustati, no onda je doletio drugi muškarac pa su me obojica na tlu počeli divljački mlatiti. Kako sam se opirao, svezali su mi noge i u usta ugurali krpu koja me počela gušiti. Rekli su mi da će me ubiti ako se nastavim braniti - rekao je velečasni, kojemu je cijelo lice prekriveno krvnim podljevima.

Sumnja se da su napadači bliski svećeniku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Furjan je nekako uspio otići do susjeda policajca, a Hitna pomoć ga je odvezla u virovitičku Opću bolnicu. Nakon što su mu sanirali ozljede te utvrdili da, nasreću, nema potres mozga ni unutarnja krvarenja, pustili su ga kući.

Dan poslije napada velečasni je u dvorištu župnog ureda skupljao stvari koje su mu tijekom pljačke ispadale iz džepova. Našao je i naočale, i mobitel te novčanik. Napadači nisu ni ulazili u župni ured, kao što nisu dirali ni auto. 

Ukraden je jedino novac koji je svećenik nosio u torbi. Za napadače ne može ni pretpostaviti tko su, no u selu svi sumnjaju da je to netko blizak svećeniku tko je znao da će u utorak navečer imati toliko novca kod sebe.

- Nekad je bolje biti mrtav nego patiti! Nevjerojatno je koliko su brutalni bili. Dobro su me pretukli, ali još više me boli duša da je netko uopće to napravio. No, kako je Bog spasio mene, tako je, po svemu sudeći, i u njima zadržao malo čovječnosti da me ne dokrajče i ostave me na životu - šokiran je velečasni Furjan.

Istraga je u tijeku, a policija intenzivno traga za napadačima.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 402
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.