Obavijesti

News

Komentari 315

'Napali su nas pendrecima jer smo izvjesili crvenu zastavu!'

'Napali su nas pendrecima jer smo izvjesili crvenu zastavu!'
1

Grupa maskiranih muškaraca pendrecima je napala studente Filozofskog fakulteta zbog obilježavanja stote godišnjice Oktobarske revolucije.

VIDEO

Njih osmorica došli su nam s pendrecima i maskama. Počeli su se naguravati s nama i prijetili su nam, ispričao nam je student Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Studentski zbor tog fakulteta je, kako bi obilježio stotu godišnjicu Oktobarske revolucije, u utorak na zgradu fakulteta izvjesio transparent  s natpisom "Proleteri svih zemalja, ujedinite se!", a na spomenik Silviju Strahimiru Kranjčeviću kraj fakulteta izvjesili su crvenu zastavu. Oko 15 sati grupa mlađih muškaraca je, prepričavaju nam studenti, došla i napala ih.

- U napadu osmorice maskiranih muškaraca naoružanih pendrecima, koji su nasilno pokušali skinuti crvenu zastavu sa spomenika Kranjčeviću, došlo je do naguravanja. Pravovremena reakcija Studentskog zbora ipak je uspjela spriječiti pokušaj njihove intervencije na dan obilježavanja stote obljetnice Oktobarske revolucije. Siledžije su dale petama vjetra. 
No pasaran! - stoji u priopćenju koje je Studentski zbor objavio na svojoj službenoj Facebook stranici.

SNIMKA: OTIMANJE ZASTAVE Na snimci se vide maskirani napadači kako kradu zastavu i prijete studentima Filozofskog Fakulteta. Jedan član Studentskog zbora FFZG-a nazvao je policiju, koja je trenutno ispred zgrade fakulteta. Napadači su pobjegli u, ironije li, Nacionalnu sveučilišnu knjižnicu. Čekaju se daljnje informacije. Plenum Filozofskog fakulteta u Zagrebu

Posted by Inicijativa za feministički Filozofski on 7. studenoga 2017

Tijekom dana netko je prerezao transparent, a napadači su se vratili poslije 17 sati i ukrali crvenu zastavu. Navodno su pobjegli u Nacionalnu knjižnicu, a na fakultet su došli policija i hitna pomoć.

- Došlo je 6 maskiranih frajera i otrgnuli su zastavu te smo mi izašli. Počeli su nas vrijeđati i prijetiti nam. Jedan kolega je išao prema faksu, primijetio da je došlo do tučnjave te smo pozvali policiju. Krenuli smo prema napadačima, a oni su pobjegli prema NSB-u - ispričao nam je student. 

Iz policije su nam potvrdili kako su intervenirali nakon dojave o tučnjavi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 315
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.