Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
24 komentara

Napao faramceute: "Mi u SAD-u smo najveći kupci lijekova"

"Odlaze na sve strane. Nabavljaju nam lijekove, ali ih, uglavnom, ne proizvode ovdje", kazao je, istaknuvši da taj sektor ima "puno lobista i moć"

U.S. President-elect Donald Trump speaks during a news conference in the lobby of Trump Tower in Manhattan, New York City
Foto: LUCAS JACKSON

Novoizabrani predsjednik Donald Trump napao je u srijedu američku farmaceutsku industriju koju smatraju "katastrofom" jer u Sjedinjenim Državama prodaje lijekove proizvedene u inozemstvu i pritom ostaje "nekažnjena".

"Moramo vratiti našu farmaceutsku industriju. Naša farmaceutska industrija je katastrofa", rekao je budući američki predsjednik na tiskovnoj konferenciji u New Yorku.

"Odlaze na sve strane. Nabavljaju nam lijekove, ali ih, uglavnom, ne proizvode ovdje", dodao je, istaknuvši da taj sektor ima "puno lobista i moć".

Trump je rekao da će uvesti nove uvjete za javnu nabavu u farmaceutskoj industriji kako bi razriješio takvu situaciju.

"Mi smo najveći kupci lijekova u svijetu i nemamo dobre postupke javne nabave", rekao je budući predsjednik ustvrdivši da bi se takvom strategijom mogli uštedjeti "milijarde dolara".

Trump koji je pobijedio na izborima na račun obećanja da će radna mjesta vratiti u SAD, nedavno je napao neke velike tvrtke, napose u automobilskoj industriji, optuživši ih da su preselile proizvodnju izvan SAD-a.

Budući predsjednik koji će preuzeti dužnost 20. siječnja, izrazio je usto zadovoljstvo zbog odluke Forda i Fiat Chryslera da investiraju u SAD-u, a ne u Meksiku i pozvao General Motors da "pođe" za njihovim primjerom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message