Obavijesti

News

Komentari 12

Napao majku termosicom, drugi je prijetio smrću svojoj baki

Napao majku termosicom, drugi je prijetio smrću svojoj baki

Na području Istre čak trojica mladića su u odvojenim slučajevima prijetili svojim bližnjima, a jedan 20-godišnjak otišao je i korak dalje te napao svoju majku. Razlozi nisu poznati

Nakon što je pulska policija podnijela kaznenu prijavu, Općinsko je državno odvjetništvo provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja dvojice 20-godišnjaka i jednog 37-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje, a uz to se jednog od 20 godišnjaka tereti se i za počinjenje kaznenog djelo nanošenja tjelesnih ozljeda. U ovim inače odvojenim slučajevima svi su akteri nasrnuli na svoje vlastite roditelje i članove obitelji. 

Prvi od mladića je 4. prosinca u obiteljskoj kući na području Istre, nakon verbalnog sukoba, bacio na 40-godišnju majku termo bocu pri čemu je ona zadobila tjelesne ozljede lake naravi, te joj je istovremeno upućivalo i prijeteće riječi. Sutkinja istrage Županijskog suda u Puli je stoga nakon ispitivanja prihvatila prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredila 20-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela

Sa ništa blažom kaznom nije prošao niti njegov vršnjak, a koji je 5. prosinca u Vodnjanu, nakon verbalnog sukoba, zaprijetio svojoj 62-godišnjoj baki da će ubiti nju i 49-godišnjaka. I njega je kao u prvom slučaju sutkinja istrage Županijskog suda u Puli, a na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva poslala iz rešetaka. 

Treći slučaj zbio se 8. prosinca u obiteljskoj kući u Puli, a kada je 37-godišnjak nakon verbalnog sukoba zaprijetio roditeljima, 68-godišnjaku i 65-godišnjakinji, da će im dignuti kuću u zrak i da će donijeti bombu i dinamit, te da će ih na koncu i ubiti. Zbog navedenog je i taj nasilnik na prijedlog Općinskog državnog odvjetništva završio u istražnom zatvoru kako do okončanja postupka ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo. 

Zbog čega su te osobe sukobile se sa vlastitim roditeljima i članovima obitelji, policija pa niti sudstvo nije se u svome priopćenju izjasnilo, pa je za pretpostaviti kako se radi o materijalnim stvarima.