Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Napušio se 'trave' i tati zapalio kuću, mora platiti 400.000 kn

Muškarac je u veljači 2019. oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa

Foto: pozega.eu
34 komentara

Požežanin D. Č. (30) koji je krajem veljače zapalio obiteljsku kuću, osuđen je na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje i obeštećenje od 400.000 kuna koje u roku od 10 mjeseci tijekom roka provjeravanja mora isplatiti ocu.

Utvrđeno je kako je kuću zapalio dok je bio pod utjecajem marihuane. 

Foto: pozega.eu

>>> Zapalio vlastitu kuću: 'I sestra je od straha pobjegla od njega'

Prema optužnici, D. Č. je 26. veljače ove godine oko 2.30 sati zapalio dvosjed u dnevnom boravku, nakon čega se požar proširio na cijelu unutrašnjost kuće sve do krovne instrukcije. Od kuće nije ostalo ništa.

Foto: pozega.eu

- Mislim da sam zapalio samo dvosjed, ali ne i zavjese. Potpalio sam ga upaljačem i otišao baki. Ostaloga se ne sjećam. Nisam bio pri sebi, no nemam zdravstvenih problema, nego je u pitanju bila marihuana. Konzumirao sam je neposredno prije toga. Dvosjed je bio na sredini dnevnog boravka. I ne znam točan razlog, nisam imao motiv da zapalim kuću. Inače, marihuanu koristim nekad više nekad manje, ovisno ako ne djeluju lijekovi koji su mi propisani nakon prometne nesreće 2015. godine. U kući sam bio sam, a inače sa mnom živi jedna od dviju sestara, dok je otac u Njemačkoj - pravdao se u tužiteljstvu D. Č., piše Jutarnji list

Foto: pozega.eu

Vještak psihijatar je zaključio da 30-godišnjak ima poremećaj osobnosti te da je u vrijeme paleži bio je ubrojiv, ali s djelomičnim gubitkom sposobnosti testiranja realiteta zbog zloupotrebe marihuane.

Od ranije je poznat policiji. Prije požara je s kuće svog djeda, koji stanuje na području općine Kaptol, bacao crjepove na policiju. Sve što je mogla, policija je do sada poduzela. U konačnici je sve na liječnicima i drugim službama koje su trebale prepoznati problematiku koja se događa s mladićem.

Foto: pozega.eu

- Majka mu je umrla prije osam godina. Uz nju je jako bio vezan. Otac mu je u Njemačkoj i jedna sestra. Ima on još dvije sestre, jedna koja studira u Osijeku i jedna što je živjela tu u kući s njim. Zbog straha mu je ta jedna sestra neki dan otišla u Osijek kod druge sestre. Jako se njega bojala jer se čudno ponašao i eto vidite kao da je bila u pravu. Vidite što je napravio - rekla nam je susjeda.

Kada je već zapalio kuću stric  je vodio pravu borbu s njim jer je on htio nekamo otići, pobjeći. Uspio ga je zadržati do dolaska policije.

Možda vas zanima i ovo:
Message