Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
53 komentara

Napustio crkvu zbog ženidbe: Bivši pater sada prodaje aute

Objavio je to na svom LinkedIn profilu gdje je napisao kako u toj tvrtki radi kao prodajni menadžer: Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj - rekao je Sudar u siječnju

Foto: Facebook/Župa Kraljica Apostola Zaprešić
53 komentara

Bivši pater Vinko Sudar (36), koji je u siječnju na misi u Zaprešiću objavio da napušta svećenički poziv jer je odlučio zasnovati obitelj, pronašao je novi posao. Sada prodaje automobile na internetskoj aukcijskoj platformi Autobay.hr.

Objavio je to na svom LinkedIn profilu gdje je napisao kako u toj tvrtki radi kao prodajni menadžer.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Odlučio sam ići drugim putem i zasnovati obitelj - rekao je Sudar u siječnju. 

Dodao je i kako je već čuo glasine prema kojima je jedna djevojka već trudna s njim te kazao da to nije istina te da je djevojka s kojom bi želio osnovati obitelj - nevina.

- Neka mu je sretno. Drago nam je da je javno rekao da odlazi i da više neće biti svećenik umjesto da je to skrivao - kaže jedna Zaprešićanka.

JEDNOM ZAREĐEN, UVIJEK U CELIBATU Svećenik se ne može oženiti u crkvi, osim ako to Papa dozvoli

Župnik od 2011.

Na mjesto župnika u Župi Kraljice Apostola u Zaprešiću došao je u prosincu 2011. Rođen je 1982. godine u Ivankovu kraj Vinkovaca kao deveto od dvanaestero djece. U svom rodnom mjestu završio je osnovnu školu i poželio postati svećenik.

U RODNOM SELU ŽUPNIKA 'Naš Vinko nije za svećenika, neka se oženi ako on to želi...'

Krenuo je u Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju kao sjemeništarac Đakovačke i srijemske biskupije i javila mu se želja za redovništvom. U novicijat palotinaca u Vinkovcima ušao je 2000. godine i položio svoje prve zavjete. Kasnije je pohađao i studij filozofije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove do 2003. godine, stoji na stranicama Zagrebačke nadbiskupije. 

ZAPREŠIĆ Župnik Sudar je iznenadio vjernike: Odlazim i ženim se

Svoju prvu pastoralnu službu obavlja kao župni vikar u Vinkovcima, a na jesen 2009. odlazi na postdiplomski studij iz psihologije i duhovnosti na Papinsko sveučilište Gregoriana u Rimu i dvije godine kasnije postaje magistar znanosti. Tada dolazi u Zaprešić gdje odlukom kardinala Josipa Bozanića postaje župnik. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message