Obavijesti

News

Komentari 109

Napustio je sve i otišao na -40 stupnjeva čuvati 150 haskija

Napustio je sve i otišao na -40 stupnjeva čuvati 150 haskija
4

Inari je mjesto poznato po mnogo polarnog svijetla, temperaturama koje sežu do -40 Celzijevih stupnjeva te polarnim mrakom koji traje cijeli prosinac i siječanja

VIDEO

Kutinjanin Ivan Romić do travnja 2018. u Inari na sjeveru Finske brinut će se o 150 haskija te ih svakodnevno voditi na izlete saonicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:29

- To je svakako jedan od najzahtjevnijih poslova koji postoje, no definitivno još jedno zanimljivo poglavlje u životu koje moram ispuniti - kaže ovaj profesionalni rafter i zaljubljenik u avanture, čiji je moto “živjeti i iskusiti što više avantura, bile one pozitivne ili negativne”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inari je mjesto poznato po mnogo polarnog svijetla, temperaturama koje sežu do -40 Celzijevih stupnjeva te polarnim mrakom koji traje cijeli prosinac i siječanj.

- Imam sedam timova od ukupno 150 haskija. Treniramo ih za utrke jer se vlasnik firme natječe, ali radimo i izlete s turistima. Trenutačno je temperatura na sjeveru Finske -15 stupnjeva, ali u prosincu i siječnju spustit će se do -40 – rekao nam je Romić.

Bivši višestruki svjetski prvak u kickboxingu i prvak države u boksu nakon teške ozljede prestao se baviti sportom.

- Primio sam se fakulteta, a kako mi je Prometni fakultet bio poprilično jednostavan, odlučio sam pronaći i posao. I tako je počela utrka za novcem i materijalnom srećom. U šest godina promijenio sam desetak firmi i radio svakakve poslove. Sve dok zbog nagomilanog stresa nisam puknuo. Bilo mi je dosta osjećaja da me život žvače. Htio sam slobodu! Završio sam faks i dao tri otkaza s tri posla koje sam u to vrijeme radio. Nakon što sam se fizički i psihički odmorio od ‘prijašnjeg života’, krenula je potraga za novim poslom... No ovog puta obećao sam sebi da neću raditi posao u kojemu ne uživam - kaže Ivan.

Postao je vodič u avanturističkom turizmu, a nakon što je obišao Hrvatsku, odlučio je profesionalno se baviti raftingom, i to u Norveškoj, na rijeci Otri.

- To je svakako najveća i najdivljija rijeka koju sam do sada vidio - rekao nam je Ivan, koji je nakon završetka sezone otišao u Maleziju.

- Dobio sam posao rafting vodiča u selu u džungli. Rijeka je bila fantastična, ljudi preljubazni, a džungla i priroda nerealna – kaže Ivan, koji je nakon toga mjesec dana proveo i na Borneu.

- Obišao sam kajakom nekoliko golemih rijeka, a proveo sam i desetak dana s nekoliko plemena duboko u džungli daleko od oka civilizacije - kaže Ivan, koji je potom odradio još jednu sezonu kao vodič na raftingu u Norveškoj.     

Sljedeće zime bit će u Indiji i Nepalu

U proljeće će na nekoliko mjeseci u Hrvatsku, a sljedeće zime već je dogovorio posao rafting vodiča u Indiji i Nepalu.

- Divlje rijeke i tradicija Indije te impresivne planine Nepala, zvuči kao bajka - kaže Ivan.     

Najjača su pasmina haskija i najsličniji vuku

Aljaške haskije hrani samo jednom - poslijepodne - brisketima i lososom.

- Ne jedu puno, no najjača su pasmina haskija i od svih pasa fizički su najsličniji vukovima - kaže Ivan.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje