Obavijesti

News

Komentari 218

Napustio studio: Pupovac je odbio razgovarati s Tomašić

Napustio studio: Pupovac je odbio  razgovarati s Tomašić
1

Milorad Pupovac i Ruža Tomašić trebali su komentirati uvjete koje je ministar vanjskih poslova postavio Srbiji za ulazak u EU. Pupovac je uoči emisije napustio studio

VIDEO

U Studiju 4 HRT-a trebali su gostovati Milorad Pupovac i Ruža Tomašić koji su trebali komentirati izjave ministra vanjskih poslova Mire Kovača da Srbija ne može u EU dok ne ukine nadležnost za ratne zločine na području cijele bivše Jugoslavije. Također, Kovač traži prava za hrvatske manjine u Srbiji te njihovu zaštitu. No, Studio 4 sveo se samo na jednog gosta, jer je neposredno prije emisije Milorad Pupovac napustio studio rekavši da ne želi sudjelovati u razgovoru s Ružom Tomašić, javlja HRT.

Tomašić: Hrvatska traži premalo od Srbije

Komentirajući izjave Mire Kovača, Tomašić je rekla kako smatra da Hrvatska traži premalo jer osim pitanja nadležnosti za ratne zločine i prava hrvatske nacionalne manjine, prije ulaska Srbije u EU trebalo bi riješiti pitanje granica, nestalih osoba, otetog kulturnog blaga.  

- Hrvatska traži veoma malo, no i za to malo Dačić kaže da si umišljamo da smo velesila. Ja mislim da je sramotno to što Hrvatska traži i da je Hrvatska trebala tražiti puno više -  smatra Tomašić.

'Ja bih poništila Zakon o oprostu'

Budući da je Republika Srbija sebe proglasila mjerodavnom za sve ratne zločine na prostoru cijele bivše Jugoslavije, pa tako i Hrvatske, Tomašić kaže kako bi ona taj problem lako riješila.  

- Ako oni na tome inzistiraju, ja bih poništila Zakon o oprostu, tj. aboliciji, pa bih sudila svima koji žive u Hrvatskoj, a izvršili su agresiju na nju - kazala je.   

O Šešelju i 'Velikoj Srbiji': Oni zapravo nikada nisu kažnjeni

Komentirala je i ponašanje Vojislava Šešelja. 

- Oni će cijelo vrijeme zagovarati Veliku Srbiju zato što zapravo nisu kažnjeni, a kad niste kažnjeni za nešto, onda ćete nastaviti jer mislite da je to u redu - smatra Tomašić. 

- Što oni više govore o "Velikoj Srbiji", toliko mi u Hrvatskoj više šutimo, umjesto da i mi govorimo o "Velikoj Srbiji", da govorimo što je taj projekt radio u Hrvatskoj, što je napravio građanima RH, koliku je štetu napravio, koliko je života otišlo. Mi šutimo - rekla je Tomašić.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 218
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...