Obavijesti

News

Komentari 5

Na Jadranu narančasti alarm zbog bure, a snijega može biti u nizinama uz pad temperatura

Na Jadranu narančasti alarm zbog bure, a snijega može biti u nizinama uz pad temperatura

Jaka bura pogodit će u nedjelju područje Velebitskog kanala, a u ponedjeljak veći dio Jadrana. Kiša će se tijekom nedjelje prošriti na veći dio zemlje, a snijega može biti i u nizinama na zapadu zemlje

Prognostičari DHMZ-a objavili su u sklopu Meteoalarma narančasto upozorenje zbog bure za Jadran. 

Upozorenje za nedjelju odnosi se na Velebitski kanal, a u ponedjeljak za Kvarner i Kvarnerić, Velebitski kanal i Dalmaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: Gusti snijeg pada već nekoliko sati na Sljemenu

Pokretanje videa ...

Kišovit vikend, u gorju i snijeg
Kišovit vikend, u gorju i snijeg

U Velebitskom kanalu danas će puhati jako jugo u okretanju na jaku i vrlo jaku buru, a najjači udari vjetra bit će 35-55 čvorova (65-100 km/h).  Na području Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala i u Dalmaciji u ponedjeljak se očekuje jaka i vrlo jaka bura, na otvorenom moru i olujni sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najjači udari vjetra bit će isti kao na području Velebitskog kanala.

Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - napisali su u priopćenju.

POGLEDAJTE VIDEO: Snijeg kod Delnica

Pokretanje videa ...

Kiša koja pada uz vjetar sa sjeverozapada i zapada zemlje proširit će se tijekom dana na ostatak države. Uz pad temperature u gorju će prelaziti u susnježicu i snijeg, kojeg može biti i u nizinama na zapadu zemlje, a nošenog burom i uz obalu sjevernog Jadrana.