Obavijesti

News

Komentari 21

Ines i Zoran su bračni par, roditelji su troje djece, ali su i najspremniji policajci u zemlji

Ines i Zoran su bračni par, roditelji su  troje djece, ali su i najspremniji policajci u zemlji
3

Bračni par iz Zagreba roditelji su troje djece. Iako treniraju tijekom cijele godine, za natjecanje su se intenzivno pripremali dva i pol mjeseca. Dok jedan trenira, drugi čuva djecu. Planiraju se prijaviti i iduće godine...

VIDEO

Trening tijekom cijele godine, koji im je svojevrsni stil života, ali i intenzivnije pripreme posljednja dva i pol mjeseca dovele su bračni par Mamuzić iz Zagreba do pobjede na 2. Memorijala Šima Đamić.

POGLEDAJTE VIDEO: Anita i Ana patroliraju Pulom

Pokretanje videa...

Policajke Ana i Anita 01:10

Riječ je o natjecanju za izbor najspremnijeg pripadnika MUP-a na kojem se, u blizini Slavonskog Broda, okušalo 58 policajaca, a u ženskoj konkurenciji i dvije policajke. Ines i Zoran roditelji su troje djece, pa su se i tijekom priprema morali uskladiti. 

-  Gotovo svakodnevno smo trčali ili radili cross fit treninge, a vikendima odrađujemo duge hodnje po Sljemenu pod opterećenjem ili brdska trčanja bez opterećenja, često naizmjence, dok jedno trči drugo pazi djecu i onda se zamijenimo. Obzirom da stanujemo u blizini, Jarun nam je drugi dnevni boravak, gdje smo često s djecom koju smo također usmjerili na sport - kaže Ines.

Slavonski Brod - Drugi memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnije policijske službenike.

A na pitanje o motiv da se uz poslovne i obiteljske obveze prijave na ovo zahtjevno natjecanje, Ines odgovara: 

- Kad si u treningu kontinuirano, natjecanja i utrke dođu kao nagrada, bez obzira na ostvareni plasman, jer je to prilika da vidimo koliko smo napredovali. Ovo natjecanje za nas nije samo obična utrka jer se imamo priliku okušati u vrlo zanimljivim disciplinama i to s kolegama, a to onda ima posebnu draž. Velika je čast stati uz bok s probranom ekipom iznimno spremnih i sposobnih kolega policajaca. Osim toga, htjeli smo dati svoj doprinos sjećanju na pokojnog ratnog zapovjednika specijalne policije - kazala je. 

Stroge, ali pravedne: 'Pišemo im kazne, a oni traže selfie'
Stroge, ali pravedne: 'Pišemo im kazne, a oni traže selfie'

Savladati prepreke nije bilo lako, a na stazi je bilo i lutanja. Ines je upala u močvaru, a Zoran naletio na grmlje kupina i glogova.

- U par navrata našla sam se u prilično izazovnom i teško prohodnom okruženju, kroz mokru i visoku travu ili gusto granje, znajući da me kolegica Antonija može preteći. Ali proradio je duh, snaga volje. Sad mi je nevjerojatno kako sam na nekim mjestima uspjela probiti se do staze - priznaje Ines.

Slavonski Brod - Drugi memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnije policijske službenike.

U profesionalnom smislu, rezultat koji su ostvarili im je poticaj da nastave s predanim radom, a nadaju se da će biti uzor mlađim generacijama kolega. Za Ines ovo je prilika i za promicanje ugleda žena u policiji. 

- Vjerujem da svaka od nas može najbolje svojim primjerom i angažmanom utjecati na generalni stav spram žena u policiji - rekla je Ines.

Zaražen koronom sjeo u kafić: Policija ga uhvatila na terasi
Zaražen koronom sjeo u kafić: Policija ga uhvatila na terasi

Zoran je posebno ponosan na uspjeh supruge, pa u šali kaže: “Ona grize izazove kao mali pit bull”. Nemaju vremena za velike proslave, jer oboje se moraju vratiti poslovnim i obiteljskim obvezama. Ines radi u Uredu glavnog ravnatelja policije, a Zoran u Zapovjedništvu interventne policije kao instruktor za gađanje. Plan im je počastiti kolege, a sebe će nagraditi večerom u omiljenom restoranu. Želja i plan im je prijaviti se i iduće godine na natjecanje, koje će imati međunarodni karakter.

- Tada će biti još napetije - zaključila je Ines. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu