Obavijesti

News

Komentari 15

Našao grumen zlata i sad traži blago vrijedno 1,1 milijardi kn

Našao grumen zlata i sad traži blago vrijedno 1,1 milijardi kn
1

Velika Britanija: Vincent Thurkettle (60) pronašao je grumen zlata težak 97.12 grama. Grumen se nalazi na sigurnom sve dok ne bude bio eventualno izložen u muzeju

VIDEO

Vincent Thurkettle (60) pronašao je grumen zlata težak 97.12 grama i vrijedan 50.000 funti (oko 474.500 kuna). Nakon toga počela je potraga za blagom vrijednim 120 milijuna funti (oko 1,1 milijardu kuna), piše Mirror.

Vince Thurkettle - A Gold Panner And Treasure Hunter In United Kingdom

Vjeruje se, naime, da je grumen koji je Vincent našao dio blaga koje je potonulo s brodom koji je stradao u uraganu 1859. godine. Vincent je grumen našao na obali otoka Anglesey ispred Walesa. Grumen je dvostuko teži od onog koji je pronađen u Cornwallu prije više od 200 godina i koji je dosad bio najveći takav nalaz.

Vincent je lovac na blago koji je godinama svako ljeto sa svojim timom tražio zlatnu prašinu. Grumen je našao dok je ronio nekoliko metara od obale. Vincent je grumen našao 2012. godine no to je držao tajnom sve do danas. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada sam ga vidio prvo sam ga se bojao uzeti u ruke. Izgledao mi je kao Fabergéovo jaje. Kad sam ga uzeo u ruke bio je iznenađujuće težak - kaže Vincent.

Pronašao ga je na dubini od pet metara i oko 40 metara od poznate olupine kraljevskog broda koji je potonuo u blizini sela Moelfre 26. listopada 1859. Na brodu je bilo zlato koje su vozili iz Australije. Oko 450 ljudi je poginulo u havariji.

- Godinama tražim zlato, ali nikada nisam mislio da ću naći tako veliki grumen. Pretraživao sam to mjesto i ranije no oluja je povukla oko dva metra pijeska koji se inače normalno tamo nalazio i otkrila mi područje koje je bilo skriveno godinama - kaže Vincent.

Grumen se nalazi na sigurnom mjestu sve dok on ne bude eventualno bio izložen u muzeju. Vincent se nada da će dobiti dio koji mu pripada kao nalazniku. Vincent misli da je važno da ga se grumen izloži u muzeju kako bi ga svi mogli vidjeti. 
  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.