Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Našao poruku u boci koja je plutala punih godinu dana

Poruka je napisana na četiri jezika. Od Kornata do uvale blizu mjesta Sali trebalo joj je točno godinu dana plutanja i ležanja na obali na koju ju je more izbacilo

Foto: Rozeta Bogeljić/24sata
31 komentara

Boca s porukom ležala je među škrapama Dugog otoka u uvali blizu mjesta Sali. Napisana je na četiri jezika. Od Kornata do tamo trebalo joj je točno godinu dana plutanja i ležanja na obali na koju ju je more izbacilo.

“Mi smo bile u Hrvatskoj u Kornatima od 13.8 do 18. 8. 2015. Kad nađeš ovu poštu stavi sliku od njih na instagram, napiši kada i gdje si našao tu poštu, hvala”, piše u poruci ukrašenoj srcima.

- Našao sam je prošlu nedjelju, za feštu Velike gospe, a i lani na isti dan sam pronašao poruku u boci, koja je bila bačena čak devet godina ranije. Ova posljednja je napisana na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku. Rekao bih da ju je pisala neka djevojčica, s obzirom na ukrase oko teksta. Poruku smo slikali i stavili na Instagram, kako je u njoj pisalo, i čekamo da nam se pošiljatelj javi - kazao nam je Vedran Petešić, profesionalni tragač za porukama u boci.

Do sada ih je našao 107. Nada se ulasku u Guinnessovu knjigu rekorda i zato svake nedjelje propješači 15 kilometara po otoku tražeći naplavine.    

Foto: Rozeta Bogeljić/24sata  

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message