Obavijesti

News

Komentari 8

'Naše projekcije su da je dug Zagreba minimalno pet milijardi kuna, to će biti interesantno...'

'Naše projekcije su da je dug  Zagreba minimalno pet milijardi kuna, to će biti interesantno...'

Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta. kazao je da ga uopće ne iznenađuje današnja informacija da je financijsko stanje i dug Grada Zagreba puno veći od onoga što se dosad iznosilo u javnosti

Naše projekcije su minimalno pet milijardi kuna… To će biti interesantno. Pojedini pročelnici sami daju ostavke a činjenica je da su bili ključni za određene projekte - rekao je Zvonimir Troskot, saborski zastupnik Mosta, u programu N1 televizije pa kao primjer naveo Ivicu Lovrića, dosadašnjeg pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje.

Kaže da će Most u Gradskoj skupštini biti konstruktivna i afirmativna oporba koja će ukazivati na probleme.

 Ukazivat ćemo na konkretne probleme i kako ih treba rješavati. Kad su u pitanju vrtići, trebalo bi ići u izmjenu zakona. Prije svega je to potrebno rješavati na nacionalnoj razini. U Upravnom vijeću treba sjediti struka i jedan roditelj. To je rješenje za model upravljanja na koje se Možemo! često u svojoj retorici poziva -  pojasnio je Troskot.

VIDEO Tomašević: Financijsko stanje grada nije dobro, već je pokrenuta revizija oko Žičare
VIDEO Tomašević: Financijsko stanje grada nije dobro,  već je  pokrenuta revizija oko Žičare

Kao olakotnu okolnost za Možemo! navodi to što pojedini pročelnici sami daju ostavke.

Istaknuo je kako Most dosad nije bio prisutan u Gradu Zagrebu, a sada imaju tri zastupnika u Gradskoj skupštini, dodavši da se planiraju usmjeriti na izgradnju vlastite organizacije.

Možemo! nema program za poduzetnike

Pojasnio je da, kad govori o socijalizmu i platformi Možemo!, pojam socijalistički se odnosi na njihov stav prema poduzetnicima i ekonomiji, s obzirom na to da kod platforme Možemo! ne vidi poduzetnički program:

 - Pomno sam proučio ekonomski tim. Međutim, smatram da makroekonomist, i to dobar neovisno o njegovim stavovima, ne može biti vodeća figura poduzetništva… Na kraju dana, i nešto što smo nazvali Trg pravde ili Trg Vladimira Šeksa, sad već košta 700 milijuna kuna, to su projekti u kojima za godinu dana možemo očekivati afere

Pavičić Vukičević ćemo plaćati još šest mjeseci, o financijama u Zagrebu kaže: Da je teško, je....
Pavičić Vukičević ćemo plaćati još šest mjeseci, o financijama u Zagrebu kaže: Da je teško, je....

Naglasio je da zagrebačka poduzeća imaju problem s naplatom. 

- Kad imate problem s naplatom, a ona iznosi milijardu i 500 milijuna kuna, to znači da procesi ne štimaju. Ako Možemo! uspije riješiti problem naplate komunalnih usluga, dobivamo novi izvor prihoda i pitanje je treba li ići u novo poskupljenje - naglasio je Troskot.