Obavijesti

News

Komentari 13

Nasilje u Parizu zbog silovanja mladića: Više od 200 uhićenih

Nasilje u Parizu zbog silovanja mladića: Više od 200 uhićenih
10

Prosvjedi koji su doveli do više od 200 uhićenja diljem Francuske dogodili su se zbog navoda da je muškarac koji je uhićen 2. veljače, pretučen i silovan pendrekom

VIDEO

Prosvjedi protiv policije zbog navodne brutalnosti u predgrađu Pariza koja se dogodila ranije ovog mjeseca u srijedu su navečer postali nasilni.

Prosvjedi koji su doveli do više od 200 uhićenja diljem Francuske dogodili su se zbog navoda da je mladi muškarac koji je uhićen 2. veljače, pretučen i silovan policijskim pendrekom. Istraga o tom slučaju koji se dogodio u naseljnu Aulnay-sous-Bois je u tijeku.

Prosvjednici u 18. okrugu na sjeveru Pariza u srijedu navečer palili su hrpe smeća dok je policija na njih bacala suzavac.

Jedan je policajac pod istragom zbog navodnog silovanja, a preostala tri zbog nasilnog ponašanja tijekom uhićenja 22-godišnjeg muškarca koji je u bolnici s ozljedama glave i anusa, gdje ga je prošlog tjedna posjetio francuski predsjednik Francois Hollande. 

Četvrt Aulnay-sous-Bois nastanjena je uglavnom migrantima i jedna je od nekoliko u kojima su izbili nemiri 2005. nakon što je dvoje mladih poginulo od strujnog udara na trafostanici u kojoj su skrili želeći izbjeći uhićenje.

Neredi 2005., u kojima je zapaljeno 10.000 automobila i 300 vozila, potaknuli su tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Nicolasa Sarkozyja da proglasi izvanredno stanje.

Riječ je o području grada u kojem su sukobi policije i lokalnih mladih imigranata privukli globalnu pozornost na velike razlike između bogatog Pariza i siromašnih predgrađa koja ga okružuju.

Iako ograničenije nego prije 12 godina, nasilje izbilo početkom veljače podsjetnik  jena tinjajuće napetosti u četvrtima u kojima vlada iznadprosječna nezaposlenost i u kojima živi velik broj imigranata, u vrijeme kada se Francuska priprema za izbor novog predsjednika.

Nezaposlenost u predgrađu Aulnay-sous-Bois gotovo je dvostruko veća od nacionalnog prosjeka od deset posto.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa