Obavijesti

News

Komentari 279

Nasilni punac prijeti obitelji: 'Rekao mi je da će nas zaklati'

Nasilni punac prijeti obitelji: 'Rekao mi je da će nas zaklati'
3

Četveročlana obitelj danima živi u strahu zbog oca, punca i djeda koji im prijeti nožem. Nije mu jasno kako punac nakon toliko prijetnji još nije završio u zatvoru

VIDEO

To traje već godinama. Ovo mu je šesta prekršajna prijava za obiteljsko nasilje, iako je u pitanju kazneno djelo prijetnje, kaže zet (43) punca alkoholičara.

Njemu i njegovoj obitelji nasilni punac danima prijeti nožem, a prošle subote je pred svojim unukama s nožem u ruci razvaljivao vrata. Ona su bila jedino što ga je dijelilo od žene s djecom.

- Meni je upropastio djetinjstvo svojim opijanjem i maltretiranjem. Ne želim da i moja djeca to proživljavaju - kaže prestravljena kći (32).

Prekršajni sudac ga pustio kući

Nasreću, dok je kćeri izvlačila kroz prozor u vrt, pristigla je policija, koju su pozvali u pomoć. Nasilnog oca su odveli u postaju, gdje je i prenoćio, no već ujutro ga je prekršajni sudac pustio kući.

- Sljedeće jutro u prolazu mi je rekao da će nas sve zaklati prije ili poslije. Izgleda da treba poteći krv da bi sustav napokon proradio - kaže zabrinuti i ogorčeni zet.

Dobio samo prekršajnu prijavu?!

Otišli su se požaliti u policiju i pokazali videosnimku divljanja. Naposljetku su našli inspektora koji im je kazao da je u pitanju kazneno djelo a ne prekršaj. Poslao je patrolu da ponovno privede punca. Obitelj je otišla na prekršajni sud, gdje im je dežurni sudac kazao da je policija napravila propust jer ga nije odmah prijavila za kazneno djelo.

- Potom sam otišao u Državno odvjetništvo i pokazao im snimku. Državni odvjetnik je snimku pokazao istražnom sucu, no on ga je ipak pustio na slobodu - u nevjerici kaže zet.

Strahuju od novog napada

Nije mu jasno kako punac nakon toliko prijetnji nijednom nije završio u zatvoru. Nekoliko puta su već bili i u Centru za socijalnu skrb, a tamo su ih pitali imaju li se kamo preseliti. Obitelj se skriva iza zaključanih na brzinu popravljenih vrata. Strahuju od novog napada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 279
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa