Obavijesti

News

Komentari 16

Našli tijelo tek kad su ispustili vodu: 'Bio je u sporednoj cijevi'

Našli tijelo tek kad su ispustili vodu: 'Bio je u sporednoj cijevi'
1

Očevid je završen, a kakav je nalaz vještačenja, još se ne zna. Određene istrage nastavljaju se radi rasvjetljavanja okolnosti stradavanja djelatnika hidroelektrane, kaže nečalnik PU dubrovačko-neretvanske

VIDEO

U odvodnom tunelu Hidroelektrane Dubrovnik u Platu u nedjelju navečer pronađeno je tijelo trećeg nestalog radnika.

Opsežna danonoćna potraga, koju su otežavali i nepovoljni vremenski uvjeti, vodila se gotovo četiri dana na širokom području od Prevlake do Mljeta. 

Odvodni je kanal prethodno bio dvaput pregledan i onda ponovno temeljito treći put, nakon ispuštanja vode.

- Tijelo nestalog radnika pronađeno je u jednoj od sporednih cijevi glavnog odvodnog kanala hidroelektrane - kazao je za HRT načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ovo je situacija koja se dogodi jednom u karijeri...'

Za nestalim radnikom bila je pokrenuta masovna potraga.

- Nažalost, ovo je situacija koja se dogodi jedanput u karijeri. Kako je vrijeme odmicalo, mi smo potragu intenzivirali, a ne smanjivali. Za nestalim su tragali policijski službenici, pripadnici vatrogasnih postrojbi, pripadnici GSS-a, djelatnici hidroelektrane, mještani, rodbina, prijatelji, zračne snage, helikopterska jedinica MUP-a, obalna straža i HRM te drugi koji su  mogli pomoći u opsežnoj potrazi. U početku se pretraživao akvatorij župskog zaljeva, a kasnije i širi akvatorij - rekao je načelnik.

Tijelo trećeg radnika bilo je u tunelu: Napokon su ga pronašli
Tijelo trećeg radnika bilo je u tunelu: Napokon su ga pronašli

- Očevid je završen još drugoga dana, uz nazočnost zamjenika općinskog državnog odvjetništva i uz nazočnost i pomoć vještaka. Koliko će vještačenje trajati ja ne mogu spekulirati, ali nalaz će se dostaviti Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Određene istrage nastavljaju se radi rasvjetljavanja okolnosti stradavanja djelatnika hidroelektrane - dodao je Pavličević za HRT.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

00:01

Podsjetimo, u četvrtak ujutro je u hidroelektrani u Platu došlo do tragedije, izbio je požar te je šest radnika odmah spašeno. Trojica su ostali zarobljeni u unutrašnjosti elektrane, požar i dim spriječili su ih u bijegu. Trojica radnika pokušali su pronaći spas i skočili u tunel, odnosno odvodni kanal koji vodu nosi u more. 

U kanalu je u četvrtak pronađeno tijelo jednog radnika, a istu večer su pronašli i drugog, kilometar i pol južnije, na stijenama kraj Cavtata. Od tada se tragalo za trećim radnikom. 

'To jutro sam mu poslala SMS, nije se javio. Onda smo saznali'
'To jutro sam mu poslala SMS, nije se javio. Onda smo saznali'

Na terenu su ga tražili u helikopterima, raznim plovilima, angažirani su i ronioci, a svemu su se pridružili i pripadnici HGSS-a sa psima tragačima, dronovima. Trećeg radnika tražili su i mještani s brodicama. 

Idućih dana bit će rekonstruiran cijeli nesretni događaj, od uzroka požara koji je još nepoznat do modaliteta stradavanja nesretnih radnika.

Ministar Ćorić izrazio sućut obiteljima 

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike izrazio je svoju sućut obiteljima poginulih radnika i rekao kako ministarstvo nije nadležno za istragu, već se time bavi Općinsko državno odvjetništvo te policija u Dubrovniku. 

- Ne znam kad će biti rezultati istrage - izjavio je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a