Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
19 komentara

Našli su nove grobove: Dječake u školi tukli i vezali lancima...

Najviše zlostavljanja se dogodilo u zgradi nalik na mauzolej koji su učenici zvali "bijela kuća". Više od 300 bivših učenika javno su pričali o zlostavljanjima

Foto: REUTERS
19 komentara

Istražitelji su pronašli 27 grobova na području zatvorene škole Arthur G. Dozier za dječake na Floridi. Škola je zatvorena 2011. godine nakon što je objavljeno da dječake tamo vežu lancima, tuku i seksualno zlostavljaju, piše Daily Mail.

Grobove su našli radnici koji su se pripremali očistiti cisternu za gorivo. Moguće je da je na području bivše škole zakopano ukupno 82 ljudi. Istražitelji su prvo sumnjali da su zakopali 31 dječaka no forenzičari su pronašli dokaze o mnogo više tijela. Sumnjive smrti su se dogodile najvjerojatnije između 1914. i 1952. godine.

No što se tiče događaja iza 1960. godine podataka nema zbog zakona o zaštiti privatnosti. Prema podacima neki su dječaci kao i dvoje odraslih umrli u požaru i zbog gripe početkom 20. stoljeća dok su ostali umrli zbog bolesti i fizičkih trauma.

Neki su dječaci umrli pod nerazjašnjenim okolnostima. Bivši učenici su prije nekoliko godina svjedočili o hororu u školi. Grupa njih je 2010. tužila državu, ali je slučaj odbačen nakon što je otišao u zastaru.

Utvrđeno je i da su samo jedan ili dva bivša djelatnika živa te da bi bilo jako teško dokazati kako su dječaci umrli. Najviše zlostavlja se dogodilo u zgradi nalik na mausoleum koji su učenici zvali "bijela kuća".

Više od 300 bivših učenika javno su pričali o zlostavljanjima. Rekli su da su ih zlostavljali čuvari, da su ih tukli, bičevali i seksualno zlostavljali. Država se 2017. ispričala žrtvama. Naredne godine su razmatrali prijedloge o obeštećenju. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message