Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Naslijedila kuću u Bujama, pa u njoj pronašla puške i bombe

Policijska apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno. Tko dragovoljno preda oružje, protiv njega neće pokretati postupak

Sisak: Policija o zaplijeni veće količine oružja i streljiva
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
7 komentara

Bujska je policija u utorak ujutro zaprimila dojavu žene da je u kući koju je naslijedila pronašla oružje. Istarski policajci u kući su pronašli pištolj, tri puške, 562 komada streljiva, komplet za čišćenje oružja, šest spremnika za automatsku pušku, i četiri ručne bombe.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je da je netko u Vinkovcima prilikom radova na dimnjaku obiteljske kuće pronašao zolju. Dragovoljno su je predali policiji i time izbjegli prijavu za nedozvoljeno držanje oružja. Policija je zolju preuzela i pohranila u skladište do uništenja.
Također, tijekom utorka 34-godišnjak iz Ilače, nedaleko od Vinkovaca, dojavio je policiji kako je u dvorištu obiteljske kuće pronašao eksplozivnu napravu. Na mjestu pronalaska obavili su očevid, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se pronašao počinitelje, koji je ostavio bombu.

Policija apelira na građane da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno. To su redom automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje...

Protiv građana koji dragovoljno prijave zabranjeno ili dozvoljeno oružje nadležnom tijelu, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Foto: Ilustracija
 

Možda vas zanima i ovo:
Message