Obavijesti

News

Komentari 202

Nastavlja se čistka u MUP-u: Smijenjeni su Dominić i Bijelić?

Nastavlja se čistka u MUP-u: Smijenjeni su Dominić i Bijelić?
1

Nakon Marija Bertine, bez svoje fotelje ostali su i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić te načelnik Uprave krim policije u Ravnateljstvu, Vitomir Bijelić

VIDEO

Nakon Bertine, bez fotelje je ostao i glavni ravnatelj policije Vlado Dominić. Informaciju nam je potvrdio visoki izvor u Ravnateljstvu policije.

Kako doznajemo, Orepić je potpuno nezadovoljan radom glavnog ravnatelja, a navodno će pokrenuti i istragu zbog sumnji u zloporabu položaja i ovlasti. Osim njih, smijenio je i Vitomira Bijelića, načelnika Uprave krim policije u Ravnateljstvu.

S njim o smjeni navodno nije niti razgovarao niti ga pozvao na razgovor, dok su Bertina i Dominić već danima podnosili očitovanja i odlazili u Kabinet ministra.

Kako će Orepić pravno provesti smjene, zasad je nepoznato.

Bertinu je mogao razriješiti na zahtjev glavnog ravnatelja ili premjestiti na osobni zahtjev. Dominić je na mjesto glavnog ravnatelja došao javnim natječajem, a otići prije vremena može samo na vlastiti zahtjev ili ukoliko se protiv njega pokrene istraga.

Navodno je Orepić dobio puno informacija koje kompromitiraju i Bertinu i Dominića. Prema nekim informacijama, nakon što provede internu istragu o svemu će izvijestiti i DORH.

Dominić: Ne znam tko bi me smijenio. Prvi put čujem sada

Vlado Dominić je za N1 televiziju kazao da o smjeni ne zna ništa.

- Ne znam tko bi me smijenio. Prvi put čujem sada. Ne znam otkud ta informacija. Zakon je vrlo jasan – kako se i tko smjenjuje ravnatelja policije. Procedura je jednostavna – postoje četiri razloga zašto me se se mijenja - kazao je za N1 Dominić, upitavši i je li poznato tko je privremeni ravnatelj.

Karamarko: To nisu čistke, postavljamo bolje i kvalitetnije ljude

Tomislav Karamarko, prvi potpredsjednik Vlade u utorak poslijepodne u Čakovcu zadovoljan je smjenama u policiji.

- Samo nemojte koristiti riječ 'čistke'. Ako na određena mjesta postavljamo bolje i kvalitetne ljude, onda to nisu 'čistke'. Stvar je vrlo jednostavna, oni koji su četiri godine radili samo za jednu stranku ne mogu ostati. MUP je u službi svih građana, a ne jedne stranke - rekao je Karamarko.

Osvrnuo se i na slučaj šefa SOA-e Dragana Lozančića.

- Mislim da će premijer potpisati. Lozančić je dio te ekipe. Budimo strpljivi, ali sve ide u pravome smjeru - rekao je Karamarko, prenosi N1.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku!

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu