Obavijesti

News

Komentari 241

Nisu našli ništa što se može dovesti u vezu s Antonijom

Nisu našli ništa što se može dovesti u vezu s Antonijom
16

Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske potvrdila je za 24sata kako je potraga obustavljena u 16.30 sati. Dnevnik.hr tvrdi kako ronioci još traže Antoniju

VIDEO

Nedaleko od mjesta gdje je pas tragač pronašao gaćice, pas je u namirisao ljudski trag u jednom od rukavaca kraj mosta Brljan, tvrdi Dnevnik.hr. Ronioci su zaronili u 'džep' na kojem se skupljaju smeće i naplavine. Nije poznato do kada će u petak trajati potraga. Prethodno se policija sa 15-ak vozila se hitno uputila prema jezeru Sveti Rok kod Gračaca te su ogradili cijelo područje.

Glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor potvrdila je za 24sata kako je potraga obustavljena u 16.30 sati. 

Današnjom pretragom riječnog korita Krke od hidrocentrale Miljacka prema Roškom Slapu, akumulacijskog jezera Štikada kod Gračaca i jezera Sveti Rok, kao i područja dionice ceste od Prezida do Gračaca, nije pronađeno tijelo nestale maloljetnice Antonije Bilić. Isto tako, nije pronađen ni jedan predmet ili trag koji se može dovesti u vezu s njenim nestankom.

16.00 - Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije RH, je rekao kako su Dragana Paravinju danas u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu ispitali hrvatski istražitelji i dodao je kako je bio komunikativan. Brkić je izjavio novinarima da je bila riječ o neformalnom razgovoru na koji je Paravinja pristao. Na razgovoru nije bio ni odvjetnik po službenoj dužnosti. 

- To nije bio formalan razgovor u smislu fiksiranja nekog iskaza i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nego obavljanje policijskog razgovora s Paravinjom s ciljem rasvjetljavanja još nekih okolnosti nestanka Antonije Bilić - objasnio je Brkić. Dodao je kako će po povratku u Hrvatsku MUP morati analizirati podatke koje je dobio iz razgovora. 

- O detaljima današnjeg razgovora ne mogu govoriti javno. U ovoj fazi nismo u prilici da Paravinji ponudimo mogućnost poligrafskog ispitivanja, a bilo je raznoranih konstrukcija u medijima zašto to nije učinjeno - rekao je Brkić.

On je dodao da se u kriminalističkim obradama, kada je osumnjičenik krenuo sa priznanjem, cilj policije da fiksira to priznanje bez ikakvog poligrafskog testiranja. 

- Ako se u naknadnom policijskom ispitivanju, i ako bude u Hrvatskoj, ukaže potreba za poligrafsko ispitivanje budite sigurni da će to biti izvršeno, ali uz pretpostavku da dobrovoljno pristane na to. Ali, poligrafsko ispitivanje nije dokaz za razliku od ovog fiksiranog iskaza u kojem je priznao ubistvo Antonije Bilić - zaključio je Brkić.

15.34 - Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, na osnovu zahtjeva dostavljenog od pravosudnih organa Republike Hrvatske, uputilo je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje ekstradicijskog pritvora za Dragana Paravinju, priopćilo je Tužiteljstvo BiH.  U priopćenju piše i kako se izručenje traži na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva i Županijskog suda u Šibeniku, koji Paravinju sumnjiče za dva kaznena djela silovanja i kazneno djelo teškog ubojstva maloljetnice.

14.44 - Milijan Brkić, zamjenik glavnog ravnatelja policije RH, će u 15 sati dati izjavu vezano za ispitivanje osumnjičenog Dragana Paravinje u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu.  

14.11 - Kako doznajemo policija je 15-ak vozila prebacila na jezero Sveti Rok jer im je to bilo već prije u planu. Prebacili su ih s područja Oklaja. 

13:45 - Dnevnik.hr javlja kako je policija sa 15-ak vozila krenula prema jezeru Sveti Rok kod Gračaca. Dodaju da je ograđeno cijelo područje. Još nije poznato jesu li tamo pronašli kakav trag vezan za nestalu Antoniju.

Zasad nije pronađeno ni tijelo, pa niti ijedan predmet ni trag koji se može dovesti u vezu s nestankom Antonije Bilić, rekla je u petak glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. U pretrazi kanjona Krke, jezera Štikada i Sveti Rok, te terena uz rutu kamiona Dragana Paravinje koju je vozio na dan nestanka mlade Drnišanke,  svakog se dana i trena angažira sve više i više ljudi. Sudjeluju i slovenski vojnici koji sonarom pretražuju vodu Brljana i pripadnici Hrvatske vojske koji bespilotnim letjelicama snimaju čitavo područje. Tu su ronioci, interventna, specijalna i kriminalistička policija, te 25 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji su sa sobom doveli čak 15 pasa tragača. Pretražuje se područje riječnoga korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema Roškome Slapu. Osim toga, nastavlja se i pretraga akumulacijskoga jezera Štikada kod Gračaca, gdje se, osim jezera, pretražuje  i čitavo okolno područje. Pretraživat će se i oko dionice ceste od Prezida do Gračaca, kao i jezero Sveti Rok kraj Lovinca.

- HGSS danas sudjeluje u pretrazi na sve četiri lokacije. Danas su s nama trojica instruktora speleoronilaca, koji pregledavaju i istražuju lokacije koje ćemo detaljno ispitati u velikoj akciji u subotu u kojoj će se uključiti još najmanje 50-ak HGSS-ovaca, uglavnom ronilaca. Rijeka je puna labirinata, špilja, zračnih džepova, vodenih struja, koje ćemo pokušati odgonetnuti - rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić. Kako saznajemo, uz HGSS-ove, vatrogasne i policijske ronioce, sutra će potrazi u vodama pridružiti i Hrvatska vojska s 25 ronilaca iz baze u Splitu. U potragu za nestalom Antonijom trebali bi se uključiti i branitelji. Naime Udruga zavjet koja okuplja branitelje iz RH, BiH i dijaspore objavila je kako angažira svoje članove koji će pomoći policiji i GSS-u.  

Britanska tvrtka DelmaMSS doznala je iz medija za slučaj nestale Antonije Bilić i istražiteljima ponudila svoju besplatnu pomoć.

Obitelj napravila video i mole da ga se širi dalje

Na Facebook stranici obitelj nestale Antonije Bilić je objavila video spot o nestaloj djevojci. Mole sve da taj video prosljeđuju dalje. 

Paravinju će opet ispitati

Hrvatski istražitelji danas će opet u Sarajevu ispitati Dragana Paravinju kojeg se sumnjiči da je ubio Antoniju Bilić (17) iz Drniša. On navodno odbija poligraf, a policija sve više sumnja u njegov iskaz. Istražitelji će mu pokazivati slike lokacija kako bi pokušali otkriti gdje je bacio tijelo. Njegova odvjetnica u četvrtak je rekla kako je Paravinja psihički vrlo loše te da je utučen.

U četvrtak je pas tragač HGSS-a navodno pronašao ženske gaćice koje su poslane na analizu u Zagreb. Iz policije to nisu htjeli potvrditi ni demantirati. Dodaju da se prvo svaki predmet mora izuzeti i odnijeti na prepoznavanje obitelji, a tek onda na vještačenje.

Zahtjev za izručenje stigao u BiH

Zahtjev Hrvatske za izručenje Dragana Paravinje stigao je u Ministarstvo pravde u Sarajevu u četvrtak pred kraj radnog vremena, a u petak će biti proslijeđen na Sud BiH koji će odlučiti da li postoje svi potrebni elementi za izručenje, potvrdila je glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić. Kako nam je pojasnila, i pored činjenice da bi prema mjestu izvršenja kaznenog djela, za koje mu 6. srpnja počinje suđenje na Sokolcu, BiH trebala imati prednost, zbog težine kaznenog djela počinjenog u Hrvatskoj Paravinja će najvjerojatnije biti i izručen po osnovu zahtjeva Hrvatske. Dodala je kako je Paravinju moguće izručiti prije kraja suđenja u Sokolcu, i da bi u tom slučaju taj predmet bio ustupljen hrvatskom pravosuđu, ali da će ipak konačna odluka biti donesena narednih dana u skladu sa preporukom Suda BiH i međudržavnim dogovorima. U Ministarstvu pravde BiH u ponedjeljak očekuju i zahtjev Srbije za Paravinjinim izručenjem, ali se zbog spomenute težine kaznenog djela za koje se tereti u Hrvatskoj ipak ne očekuje njegovo izručenje Srbiji. 

Javljaju se i druge žrtve

U međuvremenu, javljaju se žrtve Paravinjinih napada tijekom perioda od 1998. do 2002. godine kada je živio na Palama. Svjedokinja B.S. za Dnevni avaz je ispričala kako ju je Paravinja početkom 2002. pokupio na Jahorini gdje je stopirala po povratku s posla, jer je zakasnila na autobus. Kazala je da je zaustavio automobili beogradskih registracija. Djelovao joj je kao prijatan čovjek, ali je nakon dolaska u mjesto Dvorište krenuo na sporedni put i poslije 50-ak metara je počeo dirati po intimnim dijelovima tijela. Kazao joj je "Šta je, zar ti se ne sviđam?", i nastavio je napadati, nakon čega je iznenada odustao. Svjedokinja bi se 6. srpnja također trebala pojaviti na Sudu u Sokolcu. Pretpostavlja se da na području Istočnog Sarajeva postoji još Paravinjinih žrtava i da ih je najmanje pet, ali da iz straha nisu prijavljivale napade. Navodno je jednu od žena uspio silovati, te je golu izbacio nasred ceste a njenu odjeću odnio sa sobom. I slučaj B.S. je prijavio gazda firme u kojoj je ona radila. 

Sinovi ga se žele odreći i žele odseliti

Sinovi Dragana Paravinje, koji je osumnjičen za ubojstvo Antonije Bilić (17) iz Drniša, zahtijevaju od svoje majke Milijane da se i ona odrekne njega, kao i oni, te da odsele iz Nove Pazove. Kako javlja srpski Blic, Luka (15) i Nikola (18) rijetko su viđali svog oca zbog njegova bježanja od zakona. Već danima zbog srama ne izlaze iz kuće te su jako tužni. Izvor za Blic ističe i kako su Paravinjini roditelji pošteni ljudi te kako im cijela situacija teško pada. 

Dragana Paravinju su uhitili u nedjelju u Republici Srpskoj, a na obavijesnom razgovoru u policiji je priznao kako je ubio Antoniju Bilić (17) te je njeno tijelo bacio u rijeku Krku. Njeno tijelo od nedjelje intenzivno traže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa