News

Komentari 75

Nastavlja se potraga za curicom iz Turske, stiže veći broj ronioca

Nastavlja se potraga za curicom iz Turske, stiže veći broj ronioca

Podvodni dronovi i veći broj ronioca pretraživat će jutros Dragonju kako bi pokušali pronaći curicu koju je hladna rijeka odnijela u četvrtak navečer. Ona je pala u rijeku dok je s majkom prelazila granicu sa Slovenijom

Potraga za nestalom djevojčicom (10) iz Turske nastavlja se i u subotu ujutro, a po iznimno teškim uvjetima u nabujaloj rijeci Dragonji roniocima riječke specijalne policije jutros su se pridružili djelatnici Antiterorističke jedinice Lučko, piše HTV.

POGLEDAJTE VIDEO

Kako nam je rekla Suzana Sokač iz PU istarske, potraga se nastavlja uz pomoć slovenskih kolega, a danas stiže i veći broj ronioca koji će pretraživati rijeku. Korito će pretraživati i podvodni dronovi, ali i plovila. Danas će pregledavati i područje oko ušća Dragonje.

Podsjetimo, curica je nestala u četvrtak navečer kad je s majkom pokušala prijeći hladnu i nabujalu Dragonju i ući u Sloveniju. Ženu su naši i slovenski policajci uz pomoć mještana uspjeli spasiti s debla za koje se držala, no djevojčica je pala i odnijela ju je jaka struja. 

Dražen Knežević, jedan od riječkih specijalaca koji je cijeli dan tragao za djevojčicom otkrio je jučer da su prilikom ronjenja pronašli jednu dječju zimsku jaknu. 

U međuvremenu iz rijeke Dragonje spašena žena, turska državljanka, majka nestale djevojčice i majka pronađenih 5-godišnje djevojčice i 13-godišnjaka, oporavila se i tijekom jučerašnjeg dana otpuštena je iz pulske bolnice. Nakon što su policijski službenici obavili razgovor s njom, ona je zatražila azil za sebe i za djecu te je tijekom noći prevezena u prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite u Zagrebu. 

Načelnik policijske postaje Buje, Boban Robert Paulović, gostujući u Dnevniku N1, rekao je sinoć da još nije bilo nikakvih rezultata potrage.

- Poduzete su opsežne mjere i sa strane hrvatske i sa strane slovenske policije. Do 17 sati, do mraka nismo uspjeli ništa. Još uvijek se nastavlja potraga od strane HGSS-a s psima tragačima. Obrađeno je negdje oko 6 kilometara toka rijeke Dragonje, od mjesta gdje se događaj zbio, međutim nismo ništa postigli - govori Paulović.

 

Najčitaniji članci