Obavijesti

News

Komentari 15

Aleksić: Konačno je zasvijetlila sijalica u HNB-u, imamo šansu

Aleksić: Konačno je zasvijetlila sijalica u HNB-u, imamo šansu
1

U HNB-u su me zatražili da im dostavim prijedlog Zakona na temelju kojega će donijeti izračun što bi to značilo za dužnike i banke. Nadam se da ćemo konačno riješiti taj problem, kaže Aleksić

VIDEO

Saborski zastupnici današnju sjednicu nastavljaju raspravom o prijedlogu Zakona o usporedivosti naknada, prebacivanju računa za plaćanje i pristupu osnovnom računu.

Ovim Zakonom koji se usklađuje sa zakonodavstvom EU utvrđuju se pravila za transparentnost i usporedivost naknada koje se naplaćuju potrošaču vezano uz njegov račun za plaćanje, prebacivanje računa za plaćanje unutar Republike Hrvatske te otvaranje i korištenje osnovnog računa za plaćanje.

Prije same rasprave čak sedam Klubova zastupnika zatražilo je stanku. Goran Aleksić zatražio ju je u ime Kluba Živog zida i Snage kako bi govorio o HNB- u, Klub Mosta o korupciji u telekomunikacijama, Klubovi SDP- a te HNS- a i HSU- a zbog novih imenovanja od strane Vlade u državnim tvrtkama, Klub HSS- a zbog teškog života u ruralnim sredinama i prevarama oko rudne rente, Ivica Mišić u ime Kluba Promijenimo Hrvatsku kako bi progovorio o zabrinjavajućim podacima zaposlenosti te Klub HDZ- a kako bi se očitovao oko imenovanja u državnim tvrtkama.

Goran Aleksić u ime Kluba Živog zida i Snage istaknuo je kako je u četvrtak bio sa svojim stranačkim suradnicima bio na razgovoru u HNB-u kod guvernera Borisa Vujčića. Naglasio je kako se nakon četiri godine dogodio mali pomak, a to je da će HNB izraditi kalkulaciju prijedloga Zakona o potrošačkom kreditiranju. 

- Imamo veliku šansu da napokon riješimo manipuliranje kamatnim stopama. Jučer nas je u HNB-u primio guverner Vujčić. Razgovarali smo o Zakonu kojeg sam predložio, a kojima bi se riješio problem fiksnih kamatnih marži. Konačno je zasvijetlila sijalica u HNB-u koji dosad kao da nisu razumjeli o čemu pričam. Oni su zatražili da im dostavim prijedlog Zakona na temelju kojega će donijeti izračun što bi to značilo za dužnike i banke. Nadam se da ćemo konačno riješiti taj problem. Nakon četiri godine uspio sam doći do toga da će HNB izraditi kalkulaciju prijedloga toga Zakona - kazao je Aleksić dodavši kako je obećanje za izradu prijedloga Zakona dobio od HDZ- a i Mosta još prošle godine te da se nada da će konačno do toga i doći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa