Obavijesti

News

Komentari 56

Fiolić: S novcem kojeg sam dao Sanaderu sam htio kupiti hotel

Fiolić: S novcem kojeg sam dao Sanaderu sam htio kupiti hotel
1

Uz Sanadera i Fiolića optužen je i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka, prema tvrdnjama Uskoka, udvostručila vrijednost nekretnine prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo

VIDEO

Nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Planinska na Županijskom sudu u Zagrebu. Suđenje je ranije odgođeno zbog nedolaska Sanaderova suoptuženika Stjepana Fiolića koji je ranije priznao da je Sanaderu dao mito nakon što je Vlada 2009. donijela odluku o otkupu Fiolićeve zgrade za potrebe ministarstva na čijem je čelu tada bio Petar Čobanković. Uz Sanadera i Fiolića na optuženičkoj je klupi i Mladen Mlinarević, čija je tvrtka Inžinjerski biro, prema Uskokovim tvrdnjama, udvostručila vrijednost nekretnine u Planinskoj prije nego što ju je otkupilo Čobankovićevo ministarstvo.

- S novcem koji sam dao Sanaderu planirao sam kupiti hotel Lapad u Duborovniku što je znao i Sanader, a o tome postoje pisani tragovi u Fondu za privatizaciju - rekao je Stjepan Fiolić svjedočeći u slučaju 'Planinska' na Županijskom sudu u Zagrebu. 

- Taj novac potiče od prodaje farme Vukovina. Udio mesnica Fiolić u toj farmi bio je 8,8 milijuna kuna, a farme Jelas 6,9 milijuna kuna. To se prodavalo od 2006. do 2009. - rekao je Fiolić predavši sudu dokumentaciju od svih dana podizanja novca.

Dodao je kako nema nikakav dogovor s Uskokom, kao što je to tvrdio Sanader u svojoj obrani, i rekao kako s Uskokom ima samo probleme jer mu je od njihove strane i dalje blokirana i privatna imovina i tvrtke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kod Ive Sanadera u kući u Kozarčevoj od 2005. do 2012. bio sam nekoliko desetaka puta. Samo 2-3 puta bio sam evidentiran. Naime svi djelatnici na osiguranju su me poznavali pa sam ulazio bez kontrole - rekao je Fiolić.     

Sanader je prigovorio na istinitost iskaza Stjepana Fiolića tvrdeći da je netočno da bi on kod njega ulazio bez evidencije i pretresa, a prigovorio je i na opis kuće i raspored propstorija koje je Fiolić dao.

- Neistina je da bi Fiolić Sanaderu predao 10 milijuna kuna i milijun eura. Na to ukazuje i činjenica da se Fiolić ne može decidirano izjasniti koliko je puta bio na Uskoku, a nije ni prihvatljivo njegovo objašnjenje da je predaju novac spomenuo na Uskoku tek kad je drugi put ispitan zbog ultimatuma  njegove žene. Naime, ona je o tome sve već znala, po iskazu Fiolića, već 2009. pa to nije uvjerljivo -  smatra Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina