Obavijesti

News

Komentari 29

Šelebaj: Vlasništvo tvrtke sam ugovorom podijelio s Čuljak

Šelebaj: Vlasništvo tvrtke sam ugovorom podijelio s Čuljak
3

Tijekom svjedočenja u prosincu Dijana Čuljak rekla je da nije imala udio u Core mediji i da je u slučaju da je potpisala neki ugovor to napravila nesvjesno

VIDEO

Bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu u prostorijama svoje tvrtke, stana te u raznim kafićima u gotovini sam na ruke isplaćivao honorare za emisije koje je ta televizija kupila od moje producentske kuće Core media, svjedočio je bivši Core medije Vladimir Šelebaj Sellier na suđenju Siniši Svilanu.

Podsjećamo, USKOK je optužio Svilana da je od Šelebaja ukupno primio 262 tisuće eura mita u zamjenu za prikazivanje emisije u produkciji Core medija, no Šelebaj tvrdi kako je riječ o "pretjeranom iznosu".

- Svilan je primao od 2500 do najviše 3500 eura na mjesec, pa se nikako ne može doći do tako velikog iznosa - , posvjedočio je Šelebaj koji je u drugom postupku optužen za zlouporabu položaja. Terete ga da je od kraja 2004. do veljače 2007. preko fiktivnih računa iz Core medije i još jedne tvrtke izvukao 9,4 milijuna kuna te državu oštetio za 3,1 milijun kuna neplaćenog PDV-a.

Šelebaj, jedan od glavnih USKOK-ovih svjedoka, rekao je kako je od jeseni 2004. do kraja 2007. Svilan od Core medije dobivao od 250 do 375 eura po emisiji, a riječ je o projektima "U sridu", "1 na 1", "Istraga" i "Rekonstrukcija". U početku su mu novac isplaćivali Dijana Čuljak, Šelebajeva bivša supruga i bivša novinarka HTV-a, i Edvin Softić, a kada je to postao uigran posao i sam je, tvrdi, isplaćivao Svilana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Suprotno svjedočenju Dijane Čuljak, Šelebaj je rekao da je Core media osnovana isključivo na njezinu inicijativu i da je ona imala polovicu učešća u tvrtki, što su nekoliko mjeseci prije vjenčanja formalizirali potpisivanjem ugovora o tajnom društvu.

- Ja sam bio direktor te sam formalno zastupao tvrtku i potpisivao poslovne ugovore, no ideje za projekte, pa čak i neke sinopsise za emisije radila je moja bivša supruga u suradnji s Hloverkom Novak Srzić, Miljenkom Manjkasom, Andrejom Rorom te Edvinom Softićem- kazao je Šelebaj.

Svilan je, smatra Šelebaj, trebao osigurati da se emisije uvrste u programsku shemu, da se "ne skidaju" u slučaju loše gledanosti te da ne budu "diskriminirane" u odnosu na druge projekte. kazao je i kako su se i svi troškovnici za pojedine emisije radili po napucima Dijane Čuljak te kako su se iza stavki "veza" i "scenarij" krili troškovi za Svilana i Hloverku Novak Srzić koja je primala po tisuću eura mjesečno za emisiju "U sridu", jer je redovito sudjelovala u uređivačkom kolegiju.

- Dijana je dogovarala poslove i davala naloge, a ja sam samo potpisivao ugovore i izvršavao te naloge- rekao je Šelebaj tijekom više od tri sata svjedočenja. Dodao je da je u početku osobno pozajmicama financirao rad Core medije koja je kasnije za proizvodnju emisija koristila novinare i arhivu Nove TV, što su, po njegovim riječima, znali svi na toj televiziji.

- Po nalogu bivše supruge na projektima sam zaposlio Svilanovu djevojku Silvu Mustapić, a u Core mediju Marija Cikača kojega je, kako mi je kazala Dijana, preporučio upravo Svilan- rekao je Šelebaj. Odgovarajući na pitanje

Svilanovog odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića o tome je li s njegovim branjenikom dogovarao isplate Šelebaj je odgovorio kako nikada o tome nisu razgovarali, već su samo dogovarali "kad će i kako ići isplata".

Pavasović Visković u potpunosti je odbacio svjedokov iskaz, rekavši kako je "neistinit u smislu davanja novca Svilanu".


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag