Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Nasukali se u blizini Kornata: Jedan član posade je ozlijeđen

DHMZ upozorio je u petak popodne na mjestimične udare snažnog vjetra na području Srednjeg Jadrana. Petero članova posade nasukalo se kod otoka Bikarijica. Jedan je kolabirao i slomio nogu

7 komentara

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave šibensko-kninske javlja o pomorskoj nesreći. Riječ je o jedrilici dugoj 15 metara koja se nasukala u uvali s južne strane otoka Kornata.

- U 18,45 sati zaprimljena je dojava od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da se na otoku Kornat, uvala Bikarijica, uslijed jake bure nasukala jedrilica na kojoj se prema saznanjima nalazi pet državljana Republike Češke. Za sada se ne raspolaže informacijama o ozlijeđenima. U tijeku upućivanje policijskog plovila na mjesto događaja - javljaju iz policije.

Prema informacijama s kojima raspolaže Centar 112, svih pet članova posade uspjeli su sići s broda i izaći na obalu. Jedan od brodolomaca je povrijedio nogu i kolabirao. Kako je riječ o vrlo nepristupačnom terenu, s policijom su na Kornate krenuli i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Spašavanje će otežavati noć i loši vremenski uvjeti.

Brod pomorske policije krenuo je u 20.30 sati iz Vodica i do 21.30 još nije bio stigao na mjesto događaja.

Možda vas zanima i ovo:
Message