Obavijesti

News

Komentari 433

Guverner ruske oblasti Belgorod tvrdi: U ukrajinskom napadu je poginuo jedan čovjek

Guverner ruske oblasti Belgorod tvrdi: U ukrajinskom napadu je poginuo jedan čovjek

Rusija tvrdi da je Moskva napadnuta dronovima. Za to je optužila kijevski režim

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23:30

Jedna osoba ubijena u napadu u ruskoj oblasti Belgorod

Jedna je osoba poginula, a dvije su ozlijeđene u ukrajinskom napadu na centar za privremeni smještaj, rekao je Vjačeslav Gladkov, guverner ruske oblasti Belgorod.

- Zaštitar ove ustanove je umro. Još dvije osobe su ozlijeđene. U kritičnom su stanju na intenzivnoj njezi - rekao je Gladkov u Telegram objavi u utorak.

Prema Gladkovu, u udaru koji je pogodio centar korištena je topovska artiljerija.

22:50

IAEA zatražila od Rusije i Ukrajine da zaštite nuklearnu elektranu Zaporižje

Čelnik UN-ove Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), Rafael Grossi, u utorak je zatražio od Ukrajine i Rusije da poštuju pet načela zaštite ukrajinske nuklearne elektrane Zaporižje, dajući naslutiti da nije osigurao njihovo obećanje da će štititi elektranu.

Grossi mjesecima pokušava uspostaviti sporazum kojim bi se smanjio rizik od katastrofalne nuklearne nesreće izazvane vojnim aktivnostima poput granatiranja najveće europske nuklearne elektrane, koja se nalazi u Ukrajini, no pod ruskom je okupacijom duže od godine dana.

Među njegovih pet načela spada i ono da ne bi trebalo biti nikakvog napada na ili iz elektrane i da elektrana ne bi trebala služiti kao baza za teško naoružanje poput raketnih bacača, topničkih sustava i streljiva, tenkova ili za vojno osoblje koje bi se moglo koristiti za napad iz elektrane.

Na brifingu UN-ovom Vijeću sigurnosti, Grossi je također pozvao da se osigura izvanjska dostupnost i sigurnost električne energije; da se zaštite svi ključni sustavi od napada ili sabotaže; i da se ne poduzima ništa što bi potkopalo ova načela.

21:00

Članstvo Švedske u NATO-u "apsolutno je moguće" do summita Saveza u Vilniusu u srpnju, rekao je u utorak šef NATO-a Jens Stoltenberg, dva dana nakon reizbora turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana koji se tome protivi.

- Nema jamstava, ali apsolutno je moguće postići rješenje da se omogući odluka o punopravnom članstvu Švedske do summita - rekao je Stoltenberg na tiskovnoj konferenciji u Oslu, koji je ovaj tjedan domaćin neformalnog sastanka šefova diplomacija zemalja NATO-a.

19:00

Ruski guverner kaže da ima žrtava nakon ukrajinskog udara na smještajni centar

Ljudi su ubijeni i ozlijeđeni u ukrajinskom napadu na centar za privremeni smještaj, rekao je guverner ruske oblasti Belgorod Vjačeslav Gladkov.

Centar je pružao utočište stanovnicima preseljenim iz ruralnih općina okruga Shebekinski, rekao je u objavi na Telegramu.

Podsjetimo, regija Belgorod bilježi sve češću prekograničnu vatru, u oba smjera, kao i upade iz Ukrajine skupina koje sebe nazivaju ruskim državljanima protiv predsjednika Vladimira Putina.

18:00

SAD još uvijek prikuplja informacije o napadu dronovima u Rusiji

SAD prikuplja informacije o napadu dronovima u Moskvi, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, ističući da SAD ne podržava napade u Rusiji.

Rusija je okrivila Ukrajinu za napad dronom u Moskvi, dok je Ukrajina zanijekala bilo kakvu izravnu upletenost.

Glasnogovornik NSC-a također je kritizirao Rusiju zbog pokretanja zračnog napada na Kijev preko noći — 17. ovog mjeseca.

Komentari 433