News

Komentari 26

NATO ograničava govore kako bi ih Trump mogao lakše pratiti

NATO ograničava govore kako bi ih Trump mogao lakše pratiti

Službenici NATO-a će se pobrinuti da nitko ne priča duže od 4 minute kako bi, zbog niskog stupnja koncentracije Donalda Trumpa, zadržali njegovu pozornost na važna pitanja

NATO će staviti vremensko ograničenje na govore na sastancima koji slijede s američkim predsjednikom, kako bi zadržali njegovu pozornost. Govornici će biti ograničeni na 2 do 4 minute. Veliko okupljanje NATO-a je krajem mjeseca u Bruxellesu.

- Pomalo je nevjerojatno kako se pripremaju za Trumpa kao da imaju posla s djetetom s poremećajem pažnje, bez znanja o NATO-u i bez interesa za duboka politička pitanja - izjavio je anonimni izvor unutar te organizacije.

Javljaju se ozbiljne sumnje oko toga kako će Trump reagirati na "važne, ali dosadne" diplomatske sastanke.

- Čak i kratak NATO sastanak može za Trumpa biti previše dug, strog, formalan ili opterećen politikom - izjavio je stručnjak za NATO Jorge Benitez.

Donald Trump je tijekom svoje predsjedničke kampanje kritizirao NATO, nazivajući ga "zastarjelim". Ipak čini se, otkad je ušao u Ovalni ured, omekšao je stav prema NATO-u, premda poziva članice da troše više na obranu. Samo se Engleska, Poljska, Estonija i Grčka pokoravaju se američkoj želji da 2% svojeg BDP-a troše na obranu.

Najčitaniji članci