Obavijesti

News

Komentari 4

Naučili smo roniti i čistili smo more od starih stolaca

Naučili smo roniti i čistili smo more od starih stolaca
1

Učenici iz cijele Hrvatske u Crikvenici su učili kako zaštititi jadransko podmorje, sigurno se ponašati na moru i zdravo živjeti. Đaci su upoznali tehnike ronjenja i korištenje opreme

VIDEO

Više od 50 djece iz svih dijelova Hrvatske prije završetka školske godine sudjelovalo je u čišćenju podmorja u Crikvenici.

U organizaciji ronilačkoga kluba HRVI Nemo Adriatic i Zagrebačkog holdinga djeca su sudjelovala u prvoj i jedinstvenoj ronilačkoj ekopatroli u Hrvatskoj.

Učenici u dobi od 7 do 17 godina iskoristili su jedinstvenu priliku da pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja.

- Bilo mi je jako lijepo, ima puno kamenja. Nije mi bilo teško disati, samo je potrebno slušati instruktore ronjenja. U čišćenju podmorja izvadila sam stari hrđavi stolac koji je netko bacio - rekla je 12-godišnja Nina Urek, kojoj je ovo prvo iskustvo u ronilačkoj ekopatroli.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkoga kluba HRVI Nemo Adriatic, inače i članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode Uredu za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba, pobrinuli su se instruktori JVP-a Zagreb.

- Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru djeca su osim načina čišćenja mora upoznala potrebnu ronilačku opremu, kao i opremu za sigurnu plovidbu. Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u odmaralištima u Crikvenici, Savudriji te u Dugoj uvali u sklopu Avantura kampa. Inače, od rujna prošle godine do danas kroz ovu školu prirode prošlo je već četiri tisuće oduševljene djece. Posebnost ove ronilačko-edukativne akcije čišćenja podmorja je naglasak na važnosti održavanja čistoće mora i podizanje svijesti djece i mladih da se i ubuduće uključuju u zajedničke aktivnosti za dobrobit sviju - kazao nam je instruktor ronjenja Rene Cipovec.

Učenici su imali i predavanja o zdravoj prehrani te su naučili kako sami mogu pripremiti zdravi obrok.     

Vidimo se na jesen

Zbog školskih praznika rubrika Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska privremeno neće izlaziti. Na jesen, s početkom nove školske godine ponovno ćemo izlaziti. Dotad nas pratite na društvenim mrežama i webu, pišite nam i javljate što vi mislite.  

facebook

https://www.facebook.com/bolje.obrazovanje

e-mail adresa: obrazovanje@24sata.hr

poštanska adresa:

24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom

Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska

telefon 01/24-24-242, MMS: 099/224-2424,

SMS: 662024 (1,24 kn)

web stranice

www.24sata.hr/tema/bolje-obrazovanje

   

  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.