News

Komentari 548

Navijači Hajduka u Splitu na skupu HDZ-a: 'Izdaja, izdaja...'

Navijači Hajduka u Splitu na skupu HDZ-a: 'Izdaja, izdaja...'

Navijači su otvoreno prosvjedovali protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a. Cijelo vrijeme su zviždali, uzvikivali parole i skandirali. Na rivi je bila i interventna policija

Na veliki predizborni skup HDZ-a u srijedu predvečer na splitskoj rivi, uz mnogobrojne građane, došlo je oko 200 članova udruge 'Naš Hajduk' koji su otvoreno prosvjedovali protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a.

 

Na skupu je sudjelovao i predsjednik stranke Andrej Plenković, ali i ostali s HDZ-ove liste predvođeni generalom Damirom Krstičevićem.

Okupljenima se prvo obratio Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

- Splićani i splićanke Torcido, dobrodošli na naš završni skup. Sjetimo se dolaska vlaka slobode, poruke s Rive su uvijek odjekivale. Danas smo ponovno u Splitu gdje kuca ponosno Hrvatsko srce, da pozdravimo vjerodostojnog čovjeka koji se kroz rad potvrdio da ono što govori to i provodi. Zazovimo pobjedu za jaki Split, Dalmaciju i Hrvatsku. 'Mi smo nakon svega lutanja došli u poziciju da zemlja mora imati jaku i čvrstu ruku, a to može samo vjerodostojan čovjek. Pa neće Split dati glas za 'mostove' koji kažu da neće fotelje, a već se za njih otimaju. Nama treba Pelješki most, Čiovski most i most iz Kaštela, a ne trebaju nam 'pametni' koji su napravili privatnu obiteljsku stranku kojoj je najvažnije izbaciti vjeronauk iz škola - kazao je Škorić.

No za vrijeme cijelog Škorićevog govora prosvjednici su cijelo vrijeme zviždali, uzvikivali parole i skandirali: 'Izdaja, izdaja', 'Zakon o sportu', 'Lopove, lopove'... Na terenu je bila i interventna policija, no nije bilo incidenata.

Kad god bi HDZ-ovci pokušali primiriti tenzije obećanjima o Zakonu o sportu i prisjećanjem na Domovinski rat, prosvjednici bi još jače počeli zviždati i skandirati.

 

 

Plenković: Nije me smetao prosvjed

Nakon skupa Plenković je prokomentirao prosvjed Torcide.

- Demokracija je najveća vrijednost i ona podrazumijeva slobodu govora, pa i prosvjeda. Nije mi smetalo - komentirao je Plenković, a prenosi tportal.

Na pitanje o neprovođenju Zakona o sportu, odnosno činjenici da je HDZ glasao protiv te da ga HDZ-ov ministar Predrag Šustar nije provodio, Plenković je odgovorio da za stranku odgovara od 17. srpnja, kad ju je preuzeo, i da će provoditi sve zakone.

- Splitska Riva uvijek određuje pobjednike izbora, a ovaj skup bio je dominantan i trijumfalan - rekao je Plenković.

Transparent 'Zakon o sportu' visi i sa Sv. Duje

Torcida je ostvarila ono što je i najavila da će napraviti uoči predizbornog skupa HDZ-a. Split je prepun transparenata o Zakonu o sportu, a jedan natpis visi i sa zvonika Sv. Duje. Torcida izravno krivi bivšu HDZ-ovu vlast opstrukciju i neprovođenje Zakona o sportu.