Obavijesti

News

Komentari 548

Navijači Hajduka u Splitu na skupu HDZ-a: 'Izdaja, izdaja...'

Navijači Hajduka u Splitu na skupu HDZ-a: 'Izdaja, izdaja...'
6

Navijači su otvoreno prosvjedovali protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a. Cijelo vrijeme su zviždali, uzvikivali parole i skandirali. Na rivi je bila i interventna policija

VIDEO

Na veliki predizborni skup HDZ-a u srijedu predvečer na splitskoj rivi, uz mnogobrojne građane, došlo je oko 200 članova udruge 'Naš Hajduk' koji su otvoreno prosvjedovali protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a.

 

Split: predizborni skup HDZ-a, članovi udruge Naš Hajduk prosvjeduju protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a

Posted by 24sata on 7. rujna 2016

Na skupu je sudjelovao i predsjednik stranke Andrej Plenković, ali i ostali s HDZ-ove liste predvođeni generalom Damirom Krstičevićem.

Okupljenima se prvo obratio Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

- Splićani i splićanke Torcido, dobrodošli na naš završni skup. Sjetimo se dolaska vlaka slobode, poruke s Rive su uvijek odjekivale. Danas smo ponovno u Splitu gdje kuca ponosno Hrvatsko srce, da pozdravimo vjerodostojnog čovjeka koji se kroz rad potvrdio da ono što govori to i provodi. Zazovimo pobjedu za jaki Split, Dalmaciju i Hrvatsku. 'Mi smo nakon svega lutanja došli u poziciju da zemlja mora imati jaku i čvrstu ruku, a to može samo vjerodostojan čovjek. Pa neće Split dati glas za 'mostove' koji kažu da neće fotelje, a već se za njih otimaju. Nama treba Pelješki most, Čiovski most i most iz Kaštela, a ne trebaju nam 'pametni' koji su napravili privatnu obiteljsku stranku kojoj je najvažnije izbaciti vjeronauk iz škola - kazao je Škorić.

No za vrijeme cijelog Škorićevog govora prosvjednici su cijelo vrijeme zviždali, uzvikivali parole i skandirali: 'Izdaja, izdaja', 'Zakon o sportu', 'Lopove, lopove'... Na terenu je bila i interventna policija, no nije bilo incidenata.

Kad god bi HDZ-ovci pokušali primiriti tenzije obećanjima o Zakonu o sportu i prisjećanjem na Domovinski rat, prosvjednici bi još jače počeli zviždati i skandirati.

 

Split: predizborni skup HDZ-a, članovi udruge Naš Hajduk prosvjeduju protiv neprovođenja Zakona o sportu i vodstva HNS-a Više na http://bit.ly/2bYt5w0

Posted by 24sata on 7. rujna 2016

 

Plenković: Nije me smetao prosvjed

Nakon skupa Plenković je prokomentirao prosvjed Torcide.

- Demokracija je najveća vrijednost i ona podrazumijeva slobodu govora, pa i prosvjeda. Nije mi smetalo - komentirao je Plenković, a prenosi tportal.

Na pitanje o neprovođenju Zakona o sportu, odnosno činjenici da je HDZ glasao protiv te da ga HDZ-ov ministar Predrag Šustar nije provodio, Plenković je odgovorio da za stranku odgovara od 17. srpnja, kad ju je preuzeo, i da će provoditi sve zakone.

- Splitska Riva uvijek određuje pobjednike izbora, a ovaj skup bio je dominantan i trijumfalan - rekao je Plenković.

Transparent 'Zakon o sportu' visi i sa Sv. Duje

Torcida je ostvarila ono što je i najavila da će napraviti uoči predizbornog skupa HDZ-a. Split je prepun transparenata o Zakonu o sportu, a jedan natpis visi i sa zvonika Sv. Duje. Torcida izravno krivi bivšu HDZ-ovu vlast opstrukciju i neprovođenje Zakona o sportu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 548
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je