Obavijesti

News

Komentari 72

Ne daj se, Laura! Deset godina je u kolicima. Samo na obloge troši čak 4000 kuna mjesečno

Ne daj se, Laura! Deset godina je u kolicima. Samo na obloge troši čak 4000 kuna mjesečno
7

Laura iz Zagreba je 10 godina u kolicima. Otvorila joj se rana na koju mora stavljati obloge. Na njih troši 4000 kn mjesečno

VIDEO

Kao dijete sam mislila da sam zaštićena, da se to meni nikad ne bi moglo dogoditi, ali eto ipak jest. Bio je sasvim običan dan. Imala sam 13 godina. Krenula sam kod prijateljice s kojom sam se dogovorila da ćemo se kratko podružiti prije škole. Kako sam hodala, počela sam osjećati kao da mi noge trnu. Već uplakana i u panici došla sam kod prijateljice, a njezina mama me odmah posjela na stolicu. Nisam znala što mi se događa. Odjednom sam prestala osjećati noge i pala sam sa stolice, ispričala je Laura Lovošević (24) početak svoje borbe.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Pokretanje videa...

Hrabra lavica treba našu pomoć: Laura je u kolicima proteklih 10 godina, a samo na obloge za dekubitus troši do 4000 kuna mjesečno 01:20

Od tada je Laura prošla mnogobrojne doktore, terapije i lijekove, ali stanje se, kako kaže, nije puno mijenjalo.

Zagreb: Rudeški BBB i Rudeš Boysi organizirali malonogometni turnir kako bi pomogli Lauri Lovišević u nabavci lijekova

Još nije sa sigurnošću potvrđen uzrok njezine bolesti, doktori nagađaju da je riječ o začepljenju krvnih žila ili ishemiji, a Laura kaže da postoji mogućnost da je krpelj izazvao njezino stanje.

- Prošla sam jako teško razdoblje depresije i psihičkih problema, ali sam se nekako iz toga izvukla i uspješno sam završila srednju školu te upisala fakultet. Naravno, za sve to su mi jako puno pomogli obitelj i prijatelji - kaže nam Laura.

U kolicima je već deset godina, a prije godinu dana i pol je dobila dekubitus, ranu koja nastaje zbog stalnog pritiska na koži.

Očajni roditelji iz Požege: 'Dijete nam se guši u bolovima, a u bolnici ga ne žele primiti'
Očajni roditelji iz Požege: 'Dijete nam se guši u bolovima, a u bolnici ga ne žele primiti'

- Tad sam radila u Hrvatskoj udruzi paraplegičara i tetraplegičara. Radila sam kao koordinatorica asistenata. Inače smo mi u kolicima dosta podložni tim ranama jer uopće ne osjećamo pritisak na koži. Jedan dan kad sam ulazila u tuš malo sam okrznula kožu na sjednoj kosti. Nisam znala da bi to moglo biti tako opasno pa sam normalno nastavila raditi. Nisam znala da bi me ta mala ranica mogla prikovati za krevet. Rana se počela širiti, a počela sam i dobivati stalnu temperaturu. Tad sam otišla na bolovanje. Redovno sam išla kod doktora koji su mi stavljali obloge, a dobivala sam i brojne antibiotike. Kako mi je istekao ugovor na poslu, više nisam zaposlena, a tu počinju i financijski problemi - rekla nam je Laura, kojoj HZZO pokriva deset obloga mjesečno, a njoj treba jedan oblog za svaki dan.

Zagreb: Rudeški BBB i Rudeš Boysi organizirali malonogometni turnir kako bi pomogli Lauri Lovišević u nabavci lijekova

Mjesečno samo na obloge potroši oko 4000 kuna, a uz to plaća i fizikalnu terapiju te brojne potrebne lijekove. Laura mjesečno za zdravlje izdvaja oko 6000 kuna.

- Zbog stalne temperature i rane na koju moram paziti i redovito se prebacivati iz kolica u krevet kako ne bi predugo bio pritisak na kožu. Još ne mogu raditi, pa mi je te troškove jako teško pokrivati. Kvaliteta života mi je srozana, ne mogu raditi ili ići na fakultet - nastavila je Laura, koja je u studenom prošle godine svoje probleme objavila na Facebooku.

Njezina objava je potaknula mnoge da se udruže i pomognu joj. Javili su se brojni ljudi, a među njima i članovi Rudeš BBB-a i Rudeš Boysa, koji su odlučili pomoći Lauri prikupiti pomoć. Oni su organizirali malonogometni turnir koji će se održati 12. veljače. Sav prilog od kotizacije za turnir, hrane i pića bit će uplaćen na Laurin račun za liječenje.

Zagreb: Rudeški BBB i Rudeš Boysi organizirali malonogometni turnir kako bi pomogli Lauri Lovišević u nabavci lijekova

- Dečki su došli do mene i dogovorili smo se za turnir. Tako da se već tad prijavilo 17 ekipa, a mjesta su bila popunjena pa su povećali broj ekipa koje će sudjelovati. Osim toga, javili su se i brojni sportaši koji su mi donirali ili dali svoje dresove i opremu za aukciju koja će također biti organizirana na dan turnira. Ma stvarno sam sretna i jako se veselim. Znam da nisam jedina koja treba pomoć, ali jedna sam od rijetkih koja je prebrodila sram da pitam. Očaraju me iz dana u dan. Naučila sam da mi ljudi ne živimo za sebe, nego za druge. Svi bi uvijek trebali pomagati i činiti dobro, tad bi svijet bio bolji. Ja možda nisam financijski potkovana da mogu pomoći drugima tako, ali svakako želim reći svima kojima će ikad trebati neki savjet da mi se obrate jer ću im vrlo rado pomoći zato što sam i sama teško nalazila rješenja za svoje probleme - zaključila je ova hrabra lavica.

Sportaši su joj donirali dresove

Novac za Lauru skupljat će se na turniru 12. veljače, a na aukciji će se moći kupiti dresovi poznatih sportaša. Lauri možete pomoći uplatom na račun: Laura Lovošević, IBAN: HR7623600003513339390, opis plaćanja: Rudeš za Lauru

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca