Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
43 komentara

Ne može u dvorište: "Radije ću se zapaliti nego im dati zemlju"

Kuća na obilaznici: Obitelji Andrašek jedini izlaz iz dvorišta bio bi kroz bukobran na autocestu. Nisu dali Hrvatskim autocestama dio dvorišta, no oni svejedno kopaju

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ovo što su nam napravili iz Hrvatskih cesta je nevjerojatno, a oni se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo, ljutita je Marica Andrašek iz Našica, koja tri tjedna s obitelji tijelima sprečava dovršetak gradnje našičke obilaznice, koja im je, doslovno, onemogućila izlazak autom iz dvorišta. Ne žele ni čuti za 17.000 kuna odštete, koliko su im ponudili iz Hrvatskih cesta.

- Misle li oni da smo mi ludi?! Hrvatske ceste namjeravaju nam ostaviti slobodnim samo izlaz na obilaznicu i to pod nagibom od 30 stupnjeva. A taj izlaz bi prolazio kroz pet metara visoki bukobran koji nam onemogućuje pogled na cestu. Možemo se samo moliti da nas neki auto ne udari jer ga nikako ne možemo vidjeti - kaže Marica. Pokušala je razgovarati s odgovornima iz Hrvatskih cesta, no, kako kaže, bezuspješno.

- Čim se na trenutak pomaknemo od kuće, oni dolaze i počinju raditi - vikala je Marica prijeteći da će se politi benzinom i zapaliti ne pokažu li u Hrvatskim cestama spremnost za dogovor.

Obilaznica je "na ledu" već godinu i pol

Andrašek traži pola milijuna kuna odštete za oduzimanje privatnog zemljišta. Spor je na Upravnom sudu već godinu i pol, a 4,1 km obilaznice na čekanju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message