Obavijesti

News

Komentari 21

'Ne možemo razmatrati putne naloge objavljene u medijima'

'Ne možemo razmatrati putne naloge objavljene u medijima'
1

Možda je s tim putem sve u redu, možda je sve to opravdano, ali da bi Povjerenstvo donijelo takvu odluku, potrebno nam je dostaviti dokumente, rekla je Novaković o putovanju Plenkovića i ministara u Helsinki

Tražili smo odluku o korištenju službenog zrakoplova, popis osoba koje su bile u tom zrakoplovu, putne naloge i popise knjiga putnih naloga, kako bi se vidjelo gdje su bili uvršteni, rekla je u srijedu Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za N1 Televiziju i tako komentirala sporan put u Helsinki. Dodala je i kako Povjerenstvo nije gledalo putne naloge koji su u utorak objavljeni u Večernjem listu.

- To ne možemo komentirati. Postoji zakonska obveza da se ti nalozi dostave, Povjerenstvo ne može razmatrati putne naloge i ono što je dano na uvid medijima - rekla je Novaković.

Objasnila je i o čemu se radi u cijelom slučaju.

Račune Povjerenstvu još nisu dostavili, a put je platio HDZ
Račune Povjerenstvu još nisu dostavili, a put je platio HDZ

- Mi ne raspravljamo o putu u Helsinki, nego o tome da nam nisu dostavljeni dokumenti koje smo po zakonu dužni tražiti. Ne samo Vlada, nego su svi dužnosnici obvezni dostaviti tijelu ne samo očitovanje nego i dokumente. Ti dokumenti nisu došli. To je zakonska obveza, nedvojbena je i ne može biti više pravnih mišljenja. Zbog toga je nastala cijela ova situacija, što nam se ne dostavljaju dokumenti koje smo temeljem zakona dužni tražiti - rekla je Novaković.

- Možda je s tim putem sve u redu, možda je sve to opravdano, ali da bi Povjerenstvo donijelo takvu odluku, potrebno nam je dostaviti dokumente - rekla je Novaković.

Ne sviđa joj se ni odnos prema Povjerenstvu.

Plenković i ministri taje tko je platio put na skup u Helsinki
Plenković i ministri taje tko je platio put na skup u Helsinki

- Mislim da je odnos prema Povjerenstvu, da nas se optužuje da nezakonito postupamo - apsolutno ne odgovara istini - rekla je Novaković. 

Podsjetimo, Plenković, Božinović, Tolušić, Murganić i Kuščević prošle godine putovali su na kongres Europske pučke stranke u Helsinki vladinim avionom. Priču o tome prvi je pokrenuo 24sata.