Obavijesti

News

Komentari 102

Ne, nije gotovo: Stiže nam novi snijeg i tvrde da će biti - obilan

Ne, nije gotovo: Stiže nam novi snijeg i tvrde da će biti - obilan
1

Prognostičari najavljuju kišu koja će se od nedjelje navečer pretvarati u snijeg. Naobilniji snijeg past će u Lici i Gorskom kotaru, a bit će ga i u unutrašnjosti zemlje. Obilna kiša padat će u Dalmaciji

VIDEO

Nakon kraće stabilizacije vremena, meteorolozi najavljuju novu promjenu koja će donijeti novi snijeg i niže temperature.

Prema prognozi DHMZ-a, Dalmacija od nedjelje pa do sredine tjedna može očekivati obilnu kišu, dok će u unutrašnjosti i gorju kiša u noći na ponedjeljak postupno prelaziti u snijeg. 

 

Norvežani: Zametena Lika i Gorski Kotar, ali i Zagreb?

Slične najave prognozira i popularni Norveški meteorološki institut, poznat kao jedan od točnijih meteoroloških izvora. Lika i Gorski kotar bit će do sredine tjedna zameteni snijegom, a zabijelit će se i Zagreb, kažu Norvežani. 

Što se tiče temperature, DHMZ za Zagreb prognozira da se živa u termometru neće spuštati ispod nule, a isto najavljuje i norveški institut. Prognoze im se razlikuju u najavi količine oborina - dok DHMZ najavljuje nekoliko oblačnih dana s povremenim oborinama i snijegom u gorju, norveška stranica najavljuje obilan snijeg i u unutrašnjosti zemlje. 

Novi snijeg ne očekuje se na istoku zemlje, odnosno u Slavoniji i Baranji. Tamo najniže temperature ne bi trebale pasti ispod minus 2 stupnja Celzija, koliko se očekuje u ponedjeljak. Najviše dnevne temperature bit će i više od prosjeka i dosezati i 10 stupnjeva Celzija, no takvo vrijeme Slavoncima će donijeti i obilnu kišu. 

Meteorološka stranica Accuweather, također jedan od točnijih izvora za praćenje vremenske prognoze, za područje Zagreba najavljuje povremene snježne nalete od ponedjeljka pa sve do petka, s vrhuncem u utorak i srijedu. 

Uspoređujući sve navedene prognoze, može se sa sigurnošću zaključiti da će snijega sljedeći tjedan sigurno biti, no u kojim količinama, ostaje za vidjeti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a