Obavijesti

News

Komentari 54

'Ne opravdavam grube riječi i psovke, a Grmoja je prvi počeo'

'Ne opravdavam grube riječi i psovke, a Grmoja je prvi počeo'
2

Predsjednik Sabora, HDZ-ov Gordan Jandroković ne vidi ništa sporno u tome kako se premijer Plenković ponio kada je ušao u sukob s Mostovim Grmojom. Upravo njega i Most smatra krivima za tu ružnu situaciju

VIDEO

Zastupnik Nikola Grmoja je optužio Vladu da je veleizdajnička, je li normalno da se koriste takvi izrazi? Postoji crta iznad koje ne možete ići. Kad nekoga optužite da je veleizdajnik, onda ste ga optužili za teško kazneno djelo, a Grmoja je to učinio temeljem toga što se nije sastalo Povjerenstvo. Optužio je Vladu da je veleizdajnička jer nije blokirala Srbiju u pregovorima za ulazak u EU. Zna li on i njemu slični da Republika Srbija već pet godina pregovara s EU i da je od 34 otvorena poglavlja do sada otvorila 16, a zatvorila dva? Pregovarat će, dakle, još godinama. Poručio je u petak predsjednik Sabora Gordan Jandroković prilikom otvaranja spomenika dr. Franji Tuđmanu u Rugvici komentirajući cirkus i incident između premijera Andreja Plenkovića i mostovca Nikole Grmoje. Vrlo oštro je prozvao Grmoju za politički diletantizam, populizam i demagogiju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

02:30
'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'
'Neka HDZ i Most bračne svađe rješavaju u ringu, ne u Saboru'

- Pozivati da se Hrvatska dovede u međunarodnu situaciju koja bi joj naštetila, a i ovako Srbija ne napreduje prema EU i sada da mi sebe izlažemo i navlačimo kritike i moguće sankcije, kao Slovenija, to može samo onaj tko je politički priglup, tko ništa ne razumije ili je jako zlonamjeran - poručio je Jandroković. 

Istaknuo je kako se Plenković nije imao namjeru fizički obračunati, a prema njemu je za incident kriv Grmoja. Pozvao je i medije da utvrde tko provocira. 

'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je pravo lice...'
'Premijer je krenuo k'o vol u kupus. Pokazao je  pravo lice...'

- Svi moraju biti odgovorni za ono što čine i izgovaraju. Ali isto molim i vas da utvrdite gdje su korijeni i tko je taj koji provocira, tko je izazvao ovaj metež koji se dogodio, tko je koristio neprimjerene riječi i optuživao druge za veleizdaju. Nismo svi isti u svemu tome. Postoji reakcija i povod, a to je bilo ono što je izgovorio zastupnik Mosta. Ja ne opravdavam ni jednu tešku riječ ni psovku, ali napravite kronologiju što se događalo. Molio bih vas da prepoznate one koji se bore da te vrijednosti na kojima počiva Hrvatska i da ukažete na one koji kontinuirano provociraju i koriste govor mržnje te narušavaju zajedništvo koje treba u Hrvatskoj postojati
- rekao je Jandroković odgovorivši u tome i na pitanje o HDZ-ovom Josipu Đakiću koji je Grmoju psovao u Saboru.

Josip Đakić Mostovom Grmoji u Saboru poručio: "Odje*i!"
Josip Đakić Mostovom Grmoji u Saboru poručio: "Odje*i!"

Komentirao je i napad na srpsku djecu u Vukovaru. Na pitanje jesu li izjave vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave mogle biti povod za taj napad istaknuo je kako to ne zna pa oštro poručio:

- Je li u redu da se za vrijeme hrvatske himne netko ne digne? Ovdje se radi o djeci i naravno da treba štititi pravo privatnosti djece, ali isto tako bilo bi dobro poručiti da kada svira hrvatska himna, da se ustane jer je to iskazivanje poštovanja prema Hrvatskoj. Ali svatko mora snositi odgovornost za izrečeno i djela - rekao je. 

Na pitanje o pet zahtjeva zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za koje je rekao da će ih uputiti Plenkoviću i Vladi, Jandroković je odgovorio da ih nije vidio pa je i poklopio Bandića. 

- Nećemo pristajati ni na kakve ucjene. Tko će ucjenjivati, ne može biti dio vladajuće koalicije i ako će ih biti onda ćemo ići na prijevremene izbore - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa