Obavijesti

News

Komentari 7

'Ne radim više, mislim da sad na računu ima dovoljno. Nije mi lako, star sam i bolestan. Hvala'

'Ne radim više, mislim da sad na računu ima dovoljno. Nije mi lako, star sam i bolestan. Hvala'

Njegova priča postala je poznata nakon što je jedna Splićanka na društvenim mrežama objavila kako je život Šahiba Tahirovića Šekija postao toliko težak da unatoč bolesti prodaje mandarine na ulici...

VIDEO

Barba Šeki, 85-godišnjak koji je prodavao mandarine nedaleko od trgovačkog centra u splitskom predgrađu, više ne mora raditi zahvaljujući dobrim ljudima koji su mu nesebično odlučili pomoći i tako olakšati umirovljeničke dane.

Njegova priča postala je poznata nakon što je jedna Splićanka na društvenim mrežama objavila kako je život Šahiba Tahirovića Šekija postao toliko težak da je barba i dalje, unatoč svojim godinama i zdravstvenim problemima, morao raditi. Uz mirovinu od 1100 kuna, dugove i ovrhe, i nije mu preostalo ništa drugo. No, stvari su se promijenile. Barba Šeki više ne prodaje mandarine na ulici.

- Ne radim više. Mislim da na računu sada ima dovoljno. Nije lako, star sam i bolestan, ali sad sam neko vrijeme miran. Hvala svima, puno hvala – kratko nam je kazao skromni barba Šeki. Njegova dobrotvorka, koja se nije željela medijski eksponirati, objavila je na Facebooku kako je barba Šeki dobio priliku za malo bolji život.

Splićani pomogli barbi Šekiju: 'Dugovi i ovrhe su riješeni! Sad će Šeki dobivati svoju penziju'
Splićani pomogli barbi Šekiju: 'Dugovi i ovrhe su riješeni! Sad će Šeki dobivati svoju penziju'

- Ovrhe riješene, dugovi riješeni, zaštićeni račun zatvoren i sada će imati cijeli iznos svoje penzije točnije 1100 kuna. Penzija je i ovako premala, ali zahvaljujući vašim donacijama skupilo se nešto novca tako da će imati neko vrijeme da uopće ne treba raditi. Od srca se zahvaljujemo na svakoj uplaćenoj kuni, pogotovo na onim skromnim uplatama od desetak kuna za koje znaš da ih je odvojio netko tko isto spaja kraj sa krajem. Bilo je lijepo pročitati vaše personalizirane opise uplata gdje smo vidjeli svu vašu empatiju koju vam je ovaj dragi starac izmamio. I vi ste i njemu i meni izmamili veliki osmijeh na lice – napisala je na društvenim mrežama.

Barba Šeki u Split je doselio '50-ih, nakon što je iz Makedonije došao služiti vojsku u Sinj. Bio je građevinski poduzetnik, a sve je krenulo loše kada mu neki nisu vratili posuđeni novac. Imao je dvije supruge, obje su preminule i nema nikoga svoga da mu pomogne. A brojni prijatelji i poznanici koje je stekao za života, njih je s godinama bilo sve manje oko njega.

Nakon što je njegova dobrotvorka objavila priču o tužnoj sudbini barba Šekija, i zamolila sve da kupe mandarine kod njega, krenula je lavina dobrote. Barba Šeki je tada prodao sve u rekordnom roku, a neki su samo bez riječi dolazili kako bi ovom vrijednom starcu dali koju kunu da mu olakšaju umirovljeničke dane.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1