Obavijesti

News

Komentari 56

Europa je zatrpana: Snijeg i u Lici, Gorskom kotaru, Biokovu

Europa je zatrpana: Snijeg i u  Lici, Gorskom kotaru, Biokovu
7

U gorju će u srijedu pasti još malo snijega, a prolazno je moguć i ponegdje u nizinskim područjima. Puhat će umjeren i jak sjeverac, na Jadranu jaka bura i tramontana s olujnim udarima

VIDEO

Jako nevrijeme sa kišom i grmljavinom zahvatilo je u večernjim satima područje Zabiokovlja. Upravo kako se i najavljivalo snijeg je zabijelio i obronke Biokova. Sniježni pokrivač spustio se do šesto metara nadmorske visine te je zabijelio i okolna brda u Zabiokovlju. Na Sv. Juri (1762 m) temperatura zraka u jutarnjim satima srijede iznosila je minus tri stupnja Celjzusovih, a visina snijega je oko petnaestak centimetara. Niske temperature zraka već mrazom su ostavile posljedice na vinovoj lozi koja je u dijelu imotskoga polja promrzla. 

U Gorskom kotaru i Lici u srijedu ujutro padao je slab snijeg, pa se vozačima savjetovalo da na put ne kreću bez zimske opreme, javlja HAK-a.

Za sav promet zatvorene su državne ceste: DC54 Maslenica-Zaton Obrovački (zbog bure) i DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno (zbog snježne vijavice).

Samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina- DC50 i DC27); dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3) i Paški most.

Danas oblačno uz kišu, ponegdje i snijeg

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na Jadranu promjenljivo, a u unutrašnjosti pretežno oblačno, mjestimice s kišom i ponekim pljuskom;  najviša dnevna temperatura zraka od 6 do 11 na kopnu, a od 11 do 16 Celzijevih stupnjeva na obali i otocima, prognozira je Državni hidrometeorološki zavod za danas, 19. travnja.

ucka

Oborina će biti češća u unutrašnjosti. U gorju će pasti još malo snijega, a prolazno je moguć i ponegdje u nizinskim područjima. Puhat će umjeren i jak sjeverac, na Jadranu jaka bura i tramontana s olujnim udarima.

Snijeg bi, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u srijedu ili u četvrtak mogao pasti u Našicama, Daruvaru, Varaždinu. Ali s obzirom na dnevne temperature koje će ići i do 10 stupnjeva, ne bi se trebao zadržati.

Zbog snijega skratili etapu 'Tour of Croatia'

Zbog snijega se skraćuje etapa pa su cilj Vrata Biokova na 860 m nadmorske visine. Start u Trogiru bit će 45 min kasnije (14.25 sati), etapa je dugačka 107 km, televizijski prijenos je po predvidenom rasporedu


Snijeg je poremetio planove i organizatorima i natjecateljima biciklističke utrke 'Tour of Croatia' koja ove godine ima i dvije brdske etape.

- Zbog snijega se skraćuje etapa pa su cilj Vrata Biokova na 860 m nadmorske visine. Start u Trogiru bit će 45 min kasnije (14.25 sati), etapa je dugačka 107 km, televizijski prijenos je po predvidenom rasporedu - objavili su na Facebooku.

Današnja etapa koja kreće iz Trogira trebala je biti duga 123 kilometra jer bi cilj, da nije snijega, bio drugi po visini vrh Hrvatske - Sveti Jura na Biokovu na 1762 metra visine.

Europa okovana travanjskim snijegom

Osim dijelova Hrvatske snijeg je zabijelio i Češku, Poljsku, Njemačku, Norvešku, a probleme zbog snijega danas očekuju i Slovaci.

Kaos u Sarajevu

Snijeg je izazvao velike probleme i u Sarajevu gdje je snioć vladao kaos na cestama, a nastavio se i jutros. Vozači su zbog neprohodnosti vozili i suprotnim smjerom, a zimska služba je sporo reagirala. 

Zimska služba je sporo reagirala. Iz KJKP RAD Sarajevo priopćeno je kako to nije bilo u njihovim rukama zbog procedure.

- Iz kantona smo morali dobiti nalog", koji je već kasno stigao. Zbog toga nisu odmah počeli čistiti ceste nego su krenuli tek 40-tak minuta nakon dobivanja naloga - javlja Avaz

A machine works its way through the snow, clearing the road crossing the mountain Sognefjellet, in Krossbu Sudden winter in Munich Cars covered in Snow
Cyclists pass snow-covered meadow in Eichenau
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS