Obavijesti

News

Komentari 37

(Ne)sretne ljubavne priče koje su završile smaknućima...

Lako se zaljubiti, ali je teško održati vezu pogotovo ako je cijeli svijet protiv nje. s time su se upravo susreli ovi ljudi. Njihove veze završiel su smrću oboje njih ilijednog od ljubavnika...

VIDEO

Ove su ljubavne priče, iako jedna od njih to nije niti bila, završile ubojstvom oboje ljubavnika ili jednom od njih. Lako se zaljubiti, ali je teško održati vezu pogotovo ako je cijeli svijet protiv nje. S time su se upravo susreli ovi ljudi...

Ubio sina i ženu jer su bili ljubavnici?

Flavije Julije Krisp bio je sin rimskog cara Konstantina I. i konkubine Minervine. Rimski car kasnije je oženio Faustu kako bi zapečatio savez s talijanskim augustima. Godine 326. Konstantin je naredio da se njegov sin Krisp izvede pred sud u Puli gdje je osuđen i pogubljen. Ubrzo nakon toga Konstantin je naredio i da ubiju njegovu suprugu Faustu koja mu je rodila tri sina. Ona se ugušila u pregrijanoj kupelji. Konstantinovi motivi i danas su misterij no prema jednoj teoriji Fausta se zaljubila u Krispa i htjela je početi vezu s njim. Krisp je navodno ocu rekao za aferu. Konstantin je dao udaljiti Faustine statue i maknuo je njezin lik i njezino ime iz javnosti.

 

Vječna ljubav

Ines Perez de Castro stigla je na dvor kao pratiteljica svoje rođakinje Constanze Manuel. Constanza se udala za nasljednika portugalskog trona Pedra 1340. godine. No Pedro se zaljubio u Ines i počeli su aferu. Ines su potjerali s dvora no ni to nije spriječilo ljubavnike da se nalaze. Constanza je umrla 1345. godine nakon što je rodila treće dijete. Ines se nakon njezine smrti vratila na dvor. Pedru je rodila još četvero djece. Zbog afere Pedru su pokušali zabraniti da bude nasljednik oca. Na kraju je njegov otac  Alfonso IV. dao pogubiti Ines. Unajmio je trojicu dvoranina. Nakon što je Pedro postao kralj dao je pogubiti dvojicu ubojica njegove voljene žene, a treći je uspio pobjeći. Pedro je zatim Ines proglasio svojom ženom i dao ju je pokopati sa svim počastima. Njihova tijela leže u crkvi u grobovima koji se nalaze jedan nasuprot drugog. 

Ubila muža zbog novaca

Angelique-Nicole Carlier bila je mlada, lijepa i ostala je siroče. S 15 godina 1672. došla je u Pariz gdje je imala puno prosaca. Na kraju se udala za Claudea Tiqueta koji joj je obećao sretan život. Lagao joj je da ima veliko bogatstvo. Nakon što je shvatila da ju je prevario i da nema novaca,  Angelique-Nicole je počela afere s raznim muškarcima. Kralj je u jednom trenutku Claudeu dozvolio da ženu da uhititi, ali je ona nalog spalila. Godine 1699. Claudea su na ulici napala dvojica ubojica. Napad je preživio, a njegova je žena uhićena narednog dana. Utvrđeno je da su ona i njezin nosač s kojim je bila u vezi planirali ubojstvo. Nosača su objesili, a  Angelique-Nicole su trebali odrubiti glavu. Nakon što joj egzekutor prvim zamahom nije odrubio glavu, uslijedilo je nered u kojem je nekoliko ljudi poginulo. 

Objesili ih je su bili gay

U 18 stoljeću zakoni protiv homoseksualaca su u Velikoj Britaniji bili vrlo strogi. Optuživali su ih za sodomiju, silovanje i poligamiju. U rujnu 1781. godine John Burke i njegov ljubavnik Benjamin Loveday optuženi su za sodomiju i osuđeni na smrt vješanjem. Oni su bili posljednji homoseksualci u Bristolu koji su osuđeni na smrt. Ipak o njima se ne zna puno. Lovedayja su prvo poslali u zatvor Newgate u Londonu u srpnju 1781. godine. On i Burke su osuđeni u rujnu, a lokalne novine su objavile da su osuđeni na temelju dokaza koji su previše grafički da bi se objavili. Pisali su i da su muškarci bili dostojanstveni i da su tvrdili da su nevini dok su ih vodili prema stablu na koje su ih objesili. 

Zaljubio se u zatvoru

Godine 1868. Irac Andrew George Scott preselio se u Australiju gdje se proglasio svećenikom sekte. Jednom pripadniku sekte koji je bio optužen za krađu stoke, dao je lažan alibi. Nakon toga je postao bjegunac. Nazvao se Captain Moonlite i počeo je terorizirati kraj. Uhitili su ga i dok je bio u zatvoru upoznao je Jamesa Nesbitta s kojim je počeo vezu. Nakon što su pušteni na slobodu, obojica nisu uspjeli pronaći pošten posao. Očajni i gladni pokušali su ukrasti stoku.  Nesbitt je ubijen, a Scott je je osuđen na smrtnu kaznu. Scott je dok je čekao smaknuće na prstu nosio prsten spleten od Nesbittove kose. Prije smrti je napisao kako će mu se uskoro pridružiti i kako ih više ništa neće moći rastaviti.  

Ubili ih zbog ljubavi koje nije bilo

Tragedija je da se ljubavna priča između Marije K. i Floriana Sp. nikada nije dogodila. Godine 1941. Maria je postala jedna od "nečasnih" Njemica. Heinrich Himmler je godinu dana ranije zabranio da Nijemci i Njemice ulaze u ljubavne veze s Poljacima ili Poljakinjama. Prema njegovoj naredbi oni koji prekrše to pravilo će biti uhićeni. Posjednik je poslao Floriana da pomogne Marijinoj šogorici da se brine za Mariju i njezinu braću i sestre koji su ostali siročad. Među njima nije bilo ništa, a kasnije se Maira sjetila Florijana kao osobe koja im je pomagla. Susjedi su je prijavili te je je ispitao Gestapo. Istukli su je i poslali u koncentracijski logor. Floriana su pogubili, piše ListVerse. 

Aussiedlung von Polen im Wartheland
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.