Obavijesti

News

Komentari 37

'Ne vidim razlog da sindikati pozivaju građane na ulicu'

'Ne vidim razlog da sindikati pozivaju građane na ulicu'
1

Čelnici triju sindikalnih središnjica zatražili su u ponedjeljak od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma na temelju inicijative "67 je previše" o mirovinskoj reformi

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović poručio je u ponedjeljak kako ne vidi razlog da sindikalne središnjice pozivaju građane na ulicu vezano uz referendumsku inicijativu „67 je previše”, rekavši da će o referendumu raspravljati Hrvatski sabor.

„Idući potezi su na Hrvatskom saboru, vidjet ćemo”, rekao je Aladrović novinarima prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a upitan o današnjoj izjavi čelnika triju sindikalnih središnjica glede referendumske inicijative „67 je previše” o mirovinskoj  reformi.

Aladrović je rekao i kako ne vidi razlog da sindikati pozivaju građane na ulicu pojasnivši kako su potpisi pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome.

„Vidjet ćemo što će Hrvatski sabor odlučiti”, istaknuo je ministar rada i mirovinskog sustava.

Čelnici triju sindikalnih središnjica zatražili su u ponedjeljak od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma na temelju inicijative "67 je previše" o mirovinskoj reformi. Inače su, kažu, spremni pozvati građane na ulice kako bi osigurali poštovanje volje 750.000 potpisnika zahtjeva. 

Pokretanje videa ...