Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ne znaju tko je prevarant: Grad Đakovo platit će 50 tisuća eura

Iako su slučaj prijavili policiji, do danas nije utvrđeno tko je "nepoznati počinitelj". No, tih 50 tisuća eura Grad Đakovo vjerojatno neće više vidjeti. Slavko Troha koji je uplatio novce i dalje radi u Gradu

Foto: Pixsell/Dreamstime
43 komentara

Sredinom srpnja prošle godine 24sata su ekskluzivno otkrila kako je nekoliko tvrtki i institucija u Hrvatskoj dobilo lažne mailove u kojima ih se traži da na inozemni račun uplate veće iznose. Mnogi su u mailu prepoznali varku. Ne i djelatnici Grada Đakova.

Pročelnik za financije je 9. srpnja dobio mail u kojem gradonačelnik Mario Mandarić od njega traži da izvrši hitnu uplatu na bankovni račun naveden u mailu. Ne sumnjajući ništa, pročelnik je s računa Grada prebacio traženi iznos od 50.000 eura na navedeni račun gotovo odmah i transakcija je provedena.

NASJELI NA SPAM Kakva bruka! Grad Đakovo dao prevarantu čak 50.000 eura

Iako se dosad pisalo da je iznos uplaćen izvjesnom Johnu Smithu, u četvrtak je vijećnicima Grada Đakova priopćeno da su novac uplatili na ime Jade Lauren Yates, piše Telegram

Slučaj su prijavili policiji, no do danas nije utvrđeno tko je "nepoznati počinitelj".

I DRUGI SU NASJELI Nije samo Đakovo: Zbog lažnog 'maila' šteta 450 tisuća kuna...

Tih 50 tisuća eura Grad Đakovo vjerojatno neće više vidjeti. Oni se u proračunu grada vode pod "ostala potraživanja - računalna prijevara", a pročelnik pravnog odjela za financije, Slavko Troha, koji je nasjeo na prevaru, i dalje radi na svom radnom mjestu. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message