Obavijesti

News

Komentari 16

'Neće biti pomaka na bolje dok su Štromar i Divjak u Vladi...'

'Neće biti pomaka na bolje dok su Štromar i  Divjak u Vladi...'
1

Čačić je dodao da je HNS vrlo brzo poprimio obilježja HDZ-a koji nije sklon programu javno-privatnog partnerstva, a bolji model nikad nije ponudio

VIDEO

Varaždinski župan Radimir Čačić i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić u petak su u Koprivnici ponovno podsjetili na neispunjavanje sporazuma s Vladom RH iz 2013. po kojem je ona trebala preuzeti financiranje projekata javno-privatnog partnerstva, ali se, kako je rekao Jakšić, jednostrano povukla i time oštetila Grad Koprivnicu za otprilike četiri milijuna kuna.

Zato su pokrenute tužbe, a Vladi je svojedobno poslan i prijedlog nagodbe, no iz Banskih dvora do danas nema odgovora, dodao je.

Jakšić je podsjetio kako je prije 12 godina javno-privatno partnerstvo pokrenulo mnoge investicije iz školstva i zdravstva diljem Podravine i Prigorja te u Varaždinskoj županiji.

"Bio je to veliki iskorak u obrazovnom sustavu", istaknuo je te dodao da je zahvaljujući tom programu izgrađena Gimnazija Frana Galovića u Koprivnici, čiji učenici danas postižu zavidne rezultate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po modelu javno-privatnog partnerstva trebale su biti izgrađene obrtnička škola u Koprivnici i osnovna škola u gradskoj četvrti Podolicama, trebala se rekonstruirati i Osnovna škole Đure Estera, a zgrada sinagoge prenamijeniti u glazbenu dvoranu.

Čačić je u svojem istupu bio posebno oštar prema ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak te potpredsjedniku Vlade Predragu Štromaru.

"Dok su oni u Vladi, nisam optimist i vjerujem da s njima nema pozitivnog pomaka", rekao je Čačić te dodao da je HNS vrlo brzo poprimio obilježja HDZ-a koji nije sklon programu javno-privatnog partnerstva, a bolji model nikad nije ponudio.

Podsjetio je na izvještaj Europske komisije koji govori o lošim rezultatima reformi u našoj zemlji. 

"Nažalost, komisija je kao najgori segment izdvojila obrazovanje", rekao je Čačić te dodao da u Varaždinskoj županiji 94 posto djece pohađa jednosmjensku nastavu, a hrvatski je prosjek 36 posto.

Također je rekao kako su ga tijekom razgovora u Ministarstvu obrazovanja uvjeravali da država ne smije ulagati u školstvo.

"Ovo je luda država", rekao je Čačić te dodao kako je "vrijeme da se maknu manekenke, a da reforme počnu voditi ozbiljni ljudi".

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1