Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Neće moći, razbojniče! 'Lopova su složili u sekundi, svaka čast'

Bježao je između parkiranih automobila, a ubrzo je stigao i drugi policijski automobil. Iz njega su izletjela dva policajca - razbojnik više nije imao kuda, prepričava svjedok uhićenja pljačkaša pošte

Foto: čitatelj 24sata/Facebook
111 komentara

Stani! Stani!, Drži ga!, vikali su policajci ujutro kad je naoružani muškarac upao u poštu na zagrebačkim Srednjacima.

Maskirani muškarac naoružan pištoljem u četvrtak oko 7.20 sati u zagrebačkoj Ulici Braće Domany opljačkao je poštu. U tom trenutku je unutra bila zaposlenica (43). Uperio je u nju pištolj te joj zaprijetio, a ona mu je u strahu za život predala novac. Pljačkaš je s plijenom istrčao iz pošte no dočekali su ga policajci kojima se nije nadao.

- Išao sam na posao i čuo galamu. Kod pošte sam vidio dvojicu policajaca kako viču prema jednom muškarcu s kapuljačom te su krenuli trčati za njim. Sa sobom je imao plavu vrećicu. Bježao je između parkiranih automobila, a ubrzo je stigao i drugi policijski automobil. Iz njega su izletjela dva policajca, a tada razbojnik više nije imao kuda. Policajci su ga ulovili i složili na pod. Sve se odigralo za nekoliko minuta. Kad su mu ruke vezali lisicama, pružao je otpor no ubrzo je odustao. Bio je prilično krupan i snažan te po mojoj procijeni imao oko 40 godina. Imao je vojničku frizuru, sa strane izbrijano, a gore malo kose. Pohvalio bi policajce jer su posao odradili profesionalno, a ja se nisam osjećao ugroženim - kazao nam je svjedok uhićenja pljačkaša.

Iz zagrebačke policije su nam potvrdili da su uhitili muškarca (47) koji je opljačkao poštu. Šteta je više desetaka tisuća kuna, a zaposlenica pošte nije ozlijeđena iako je pretrpjela veliki šok.

U proteklih mjeseca i pol dana ovo je već šesta pljačka pošte, a poslovnica na Srednjacima se našla već nekoliko puta na meti razbojnika.

Možda vas zanima i ovo:
Message