Obavijesti

News

Komentari 125

'Neće te nitko drugi j....': Ubola muža nožem i htjela ga ugušiti

'Neće te nitko drugi j....': Ubola muža nožem i htjela ga ugušiti
1

Zagrepčanka (41) pokušala je ubiti muža nožem pa ga ugušiti povodcem za pse. Nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora, a morat će i na liječenje kod psihijatra

VIDEO

Zagrepčanka (41) nepravomoćno je osuđena na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubojstva supruga (35). No, od toga će samo godinu dana morati u zatvor. Ostatak kazne provest će na slobodi i ako u sljedeće četiri godine ne počini kazneno djelo neće morati iza rešetaka. Pored toga sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec odredila joj je mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja. 

- Kazna je minimalna zbog brojnih olakotnih okolnosti. Optuženica je bila smanjeno ubrojiva, neosuđivana, majka je maloljetnog djeteta, a i djelo je ostalo u pokušaju- rekla je sutkinja obrazlažući kaznu. 

Optužena je 8. travnja 2016. u njihovoj kući u Zagrebu u 1.45 sati tijekom svađe supruga udarila šakom u glavu. On je pobjegao na kat kuće. Zgrabila je kuhinjski nož dužine 20 centimetara i slijedila ga na kat. Ušavši u sobi zaprijetila mu je da će ga ubiti  "uperivši" nož  u njegova prsa. Muž ju je uspio uhvatiti za ruku u kojoj je držala  i iščupao ga te bacio na krevet. 

- Neće te nitko drugi j...... - povikala je žena zgrabila nož i ubola ga u prsa.  Muž je ozlijeđen pokušao izaći iz kuće no, supruga je zgrabila povodac za pse i bacila mu ga oko vrata. Objesila se o njega svom težinom s očitim ciljem da ga uguši, no on ga je nekako uspio  skinuti s vrata. Žena je zatim  razbila staklo na ulaznim vratima kuće pa je  uzela veći komad stakla kojim ga je gađala.  Muž je nekako uspio  pobjeći te se sakrio u susjednom dvorištu do dolaska policije i Hitne pomoći. Naime, nakon što je izašao z kuće žena je uskočila u auto i krenula po ulici tražeći ga ne bi li dovršila svoju nakanu. 

Tijekom suđenja optužena je mijenjala svoju obranu  i nadopunjavala je u namjeri, utvrdilo je sudsko vijeće, izbjegavanja kaznene odgovornosti. Odnosi u braku bili su narušeni.  Suprug je bio kažnjen zbog obiteljskog nasilja, a njezinom napadu doprinio je i njegov zahtjev za razvodom braka što kod osoba s psihičkim smetnjama ima negativan efekt jer to doživljavaju kao odbacivanje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca