Obavijesti

News

Komentari 82

'Nećemo koalirati s HDZ-om jer se meni u Remetinec ne ide!'

'Nećemo koalirati s HDZ-om jer se meni u Remetinec ne ide!'
6

Dragutin Lesar je na predstavljanju programa Hrvatskih laburista govorio uglavnom o pravima radnika. Bolne rezove, kaže, treba uvesti privilegiranima i korumpiranima

VIDEO

Dragutin Lesar predstavio je program stranke Hrvatski laburisti - Stranka rada pod nazivom Plan A. Odmah je naglasio kako se ne radi o predizbornom programu jer ga stranka ima već dulje vrijeme i ne žele ga mijenjati samo zbog izbora. Očekivano, najviše se govorilo o radnicima i njihovim pravima. Uspjehom na izborima smatrat će osvojenih minimalno šest mandata u Saboru.

Tako žele povećati broj radnih mjesta obnovom proizvodnog sektora. Laburisti smatraju da država treba imati ulogu na tržištu, ali kako bi ispravila nepravilnosti i nepravde. Podržavaju rad nedjeljom i praznicima, ali samo ako se donese kolektivni ugovor na nacionalnoj razini kojim bi se spriječilo izrabljivanje radnika i neplaćanje prekovremenog rada. Isto tako, sustav minimalnih plaća treba utvrditi u odnosu na profitabilnost sektora. 

U četiri godine mandata žele postići da prosječna starosna mirovina iznosi minimalno 50 posto prosječne plaće. Za odlazak u mirovinu ne smije se podizati dobna granica dok nezaposlenost ne padne na pet posto i dok se u obzir ne uzmu godine staža, tvrdi Lesar. Žele reviziju povlaštenih mirovina u svih trinaest kategorija, a traže i bolne rezove za 'privilegirane kaste,povlaštene i političke elite, bankare i korupcijsku bandu'.

Glasanje 'za', a ne 'protiv'

- U Hrvatskoj caruje politička neodgovornost. Nužno je ukinuti plaće i razriješiti dužnosti političare koji su u Remetincu ili koji su u bijegu od hrvatskih sudova - rekao je predsjednik stranke. Dodao je kako Laburisti neće koalirati s HDZ-om niti s njihovim partnerima jer se 'njemu u Remetinec ne ide'. S Kukuriku koalicijom moguća je koalicija ako pristanu na njihove uvjete. Laburisti se, inače, protive porezu na imovinu, ali smatraju kako je nužno uvesti porez na financijske transakcije. 

- Nakon ovih izbora nitko neće imati pravo na reklamaciju, jer prvi put Laburisti građanima daju mogućnost glasati 'za', a ne 'protiv' neke opcije - zaključio je Lesar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca