Obavijesti

News

Komentari 8

'Nećemo oporezivati investicije i smanjit ćemo PDV u turizmu'

'Nećemo oporezivati investicije i smanjit ćemo PDV u turizmu'
1

HDZ je uveo porez na investicije, što je suludo i smjestilo nas je na zadnje mjesto u EU. Moramo stvoriti poticajno porezno okruženje, rekao je Davor Bernardić

VIDEO

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić najavio je u petak kako buduća vlada Restart koalicije neće oporezivati investicije, ukinut će porez na reinvestiranu dobit i plaće do 5.000 kuna te smanjiti PDV na ugostiteljstvo i turizam na 10 posto.

Bernardić je u dubrovačkom Hotelu Lero predstavio kandidate na listi Restart koalicije u X. izbornoj jedinici, te istaknuo kako jedino investicije mogu mijenjati strukturu hrvatskog gospodarstva, pa ih je ključno potaknuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Bernardić o promjenama

Pokretanje videa...

Bernardić predstavlja Restart 05:25

"HDZ je uveo porez na investicije, što je suludo i smjestilo nas je na zadnje mjesto u EU. Moramo stvoriti poticajno porezno okruženje", poručio je.

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit do novih radnih mjesta

Ukidanjem poreza na reinvestiranu dobit, naglasio je, poduzetnici će s viškom iz prošle godine moći otvarati nova radna mjesta.

Ključno je rasteretiti turizam kako bismo bili konkurentni na Mediteranu. Nužno je produžiti mjere za očuvanje radnih mjesta, zaštite privatnih iznajmljivača i spas turističkog sektora olakšicama za nautičare i koncesionare“, rekao je Bernardić.

Bernardić: Ovo nisu izbori za Mistera, već za put za Hrvatsku
Bernardić: Ovo nisu izbori za Mistera, već za put za Hrvatsku

Istaknuo je kako buduća vlada, za koju vjeruje da će je složiti Restart koalicija, neće voditi slugansku politiku.

"Vidjeli smo da se (sluganska politika) vodila prema bankama jer građani ne mogu dobiti moratorij. Ne smije se voditi prema trgovačkim centrima, jer su naši poljoprivrednici na dnu. Ne smije se voditi ni prema Mađarskoj, jer naša nafta po najnižoj cijeni ide njima, a mi od toga nemamo koristi", ustvrdio je.

Takva politika, dodao je, ne smije se voditi ni prema leasing kućama, jer dubrovački taksisti sada moraju svakih pet godina kupovati nova vozila.

Očekujemo pet mandata u X. izbornoj jedinici 

Predsjednik SDP-ova Kluba saborskih zastupnika i član Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, nositelj liste Restart koalicije u X. izbornoj jedinici, izrazio je nadu da će koalicija na izborima 5. srpnja osvojiti pet mandata u toj izbornoj jedinici.

"Biramo pobjedu i promjenu, ali se može dogoditi i opasnost najdesnije Vlade. Škoro i Plenković javno licitiraju tko će u ministarstvo sreće, a tko u Ministarstvo vanjskih poslova. Ali, čini mi se da će, ako ta garnitura dobije priliku upravljati državom, svako ministarstvo biti ministarstvo nesreće“, poručio je Bauk.

Bernardić: Cilj je iskorjenjivanje siromaštva i pravedno društvo
Bernardić: Cilj je iskorjenjivanje siromaštva i pravedno društvo

Predsjednik SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije i kandidat na listi Restart koalicije Krešimir Kuran istaknuo je kako su hrvatsko gospodarstvo, zdravstvo i pravosuđe u kaosu, a jedino su organizirani korupcija i kriminal.

Predsjednik dubrovačkog SDP-a i kandidat na listi Jadran Barač upozorio je kako u Dubrovniku vladaju bezakonje, prijetnje poduzetnicima i zabrane, ponajviše u dodjeli javnih dobara, kao što su gradske nekretnine i javne površine, te pravo prometovanja određenim prometnicama.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora