Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

'Nećemo tražiti micanje biste Ive Ribara za glas za proračun'

Esih je novinarima rekla da njezina stranka sigurno neće uvjetovati jedno s drugim, jer je proračun preozbiljna stvar. Mi smo partneri u skupštinskoj većini, rekla je Esih

Foto: Patrik Macek/Dalibor Urukalovic/Pixsell
12 komentara

Zastupnica u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Neovisnih za Hrvatsku Bruna Esih izjavila je u četvrtak da prihvaćanje gradskog proračuna za 2018. njezin Klub neće uvjetovati zahtjevom za uklanjanjem biste Ive Lole Ribara.

Esih je novinarima rekla da njezina stranka sigurno neće uvjetovati jedno s drugim, jer je proračun preozbiljna stvar. "Mi smo partneri u skupštinskoj većini, bit ćemo vrlo konstruktivni, predat ćemo određene amandmane na proračun, a sve radimo u dogovoru sa službama Grada Zagreba", kaže Esih.

Ocijenila je da se radi o stabilizacijskom proračunu, s obzirom da Zagreb trenutno nema previše sredstava, pa će podržati "ono što je pripremljeno i što se može u ovom trenutku napraviti, a skladu je s njihovim programom".  

Na pitanje je li vladajuća koalicija stabilna, Esih je odgovorila potvrdno. "Koalicija je za sada stabilna i ne vidim nikakvog razloga da to ne bude. Danas je samo prvo čitanje proračuna pa će svatko imati prostora izraziti svoj stav i podnijeti amandmane", poručila je Esih.  

Novinari su pitali i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića očekuje li poteškoće oko usvajanja gradskog proračuna za iduću godinu, a on je odgovorio da je sve u redu. 

"Koje poteškoće? Ne razumijem. Ja, koliko znam, sve je u redu", rekao je Bandić.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message