News

Komentari 4

'Nečuveno je ovo što se događa Grmoji. Ima moju podršku'

'Nečuveno je ovo što se događa Grmoji. Ima moju podršku'

Zekanović je rekao kako je "LGBTIQ propaganda, prikrivena ili javna, nedopustiva" i kako s te strane i Božo Petrov i Grmoja imaju punu podršku Suverenista

Kolegi saborskom zastupniku Nikoli Grmoji (Most) koji je u utorak izjavio da je primio prijetnje smrću i prijetnje djetetu, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (HS) u srijedu je izrazio punu podršku poručivši kako je "to što mu se događa nečuveno".

„Dajemo mu punu podršku, bez ikakve zadrške, zbog napada na integritet njegove obitelji. To što mu se događa je nečuveno“, poručio je Zekanović sa saborske govornice.

POGLEDAJTE VIDEO Napad na sudionike Zagreb Pridea

Grmoja se proteklih dana našao u središtu medijske pozornosti nakon što je najavio da će predložiti antipedofilski zakon kojim bi se uvele strože kazne za pedofile, ali i zaštitilo djecu od seksualnih sadržaja i LGBTIQ propagande.

„Grmoju želim ohrabriti - glavu gore, pravda je na našoj strani, pobijedit ćemo“, kazao je zastupnik Hrvatskih suverenista koji je i sam nedavno iskusio napad na obiteljsku kuću u Šibeniku.

Kazao je i kako je "LGBTIQ propaganda, prikrivena ili javna, nedopustiva" i kako s te strane i Božo Petrov i Grmoja imaju punu podršku Suverenista i njega osobno.

Zekanović je naglasio i kako je svaki čovjek jednako vrijedan, no svako ponašanje nije jednako vrijedno. I to kao političari, odgajatelji, društvo, moramo naglašavati, kazao je i osudio svako nasilje.  

„Osuđujem svako nasilje, sram bilo svakoga tko je dignuo ruku na nekoga tko je različit, ali i sram bilo sve one koji šute i ne žele reći da svako ponašanje nije jednako vrijedno“, izjavio je.

Na njegov istup reagirao je Bojan Glavašević (ZLB) ustvrdivši kako dugo sa saborske govornice nije bilo takvog napada na LGBTIQ zajednicu i tako diskriminatornog govora.

"Što znači da svako ponašanje nije jednako?", upitao je.

Zekanović je pak ustrajao da je svako ljudsko biće jednako vrijedno, no svako ponašanje nije. „I vi to jako dobro znate“, poručio je Glavaševiću.