Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
115 komentara

Nedodirljivi skandal majstor: Dugovi, tužbe, a on opstaje...

Posljednji Kujundžićev gaf bilo je stopiranje sjednice upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice na kojoj je s mjesta zamjenika ravnatelja trebala biti smijenjena prof. dr. Dijana Zadravec

Foto: PIXSELL
115 komentara

Kaotično stanje u zdravstvenom sustavu, koje se iz dana u dan produbljuje, odgovornost je onoga tko je na čelu tog sustava - ministra Milana Kujundžića.

POGLEDAJTE VIDEO

Posljednji Kujundžićev gaf bilo je stopiranje sjednice upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice na kojoj je s mjesta zamjenika ravnatelja trebala biti smijenjena prof. dr. Dijana Zadravec. Već smo pisali o tome kako je ministar svojim urgiranjem posve neopravdano zaustavio održavanje sjednice pozivajući se na zakon i demokraciju, a kad je početkom prosinca prošle godine nezakonito konstituirano upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak smijenilo ravnatelja dr. Boru Nogala, Kujundžić je šutke odgledao cijeli tragični igrokaz. I šuti o tome do danas.

NEMA MIRA U VINOGRADSKOJ Vlada smijenila šefa Upravnog vijeća, sve zbog dr. Zadravec?

Vrhunac svega je kad je u četvrtak poslijepodne, na zatvorenoj sjednici Vlade, smijenjen predsjednik upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice, prof. dr. Slavko Orešković, i to na prijedlog ministra Kujundžića. Pozadina smjene je situacija s otkazivanjem sjednice na kojoj je prof. dr. Zadravec trebala biti smijenjena. Dakle, ministar Kujundžić je stopirao sjednicu, a potom smijenio predsjednika upravnog vijeća koji je učinio upravo ono što je ministar od njega tražio.

Foto: PIXSELL

Kujundžić će ostati zapamćen i kao ministar koji je bezakonje u zdravstvenom sektoru podigao na tu razinu da je više od četiri tisuće liječnika tužilo državu zbog nepravilno obračunatih dodataka na plaću i prekovremenih sati, a posljedica tužbi je da država sad mora namaknuti gotovo dvije milijarde kuna kako bi liječnicima nadoknadila štetu. Tijekom mandata ministra Kujundžića u Metkoviću je umro dječak Gabrijel, a nasred ulice u Zaprešiću mladić Matteo. Sve je to, prvenstveno, posljedica neorganiziranog sustava i pitanja dostupnosti zdravstvene zaštite koja je, izuzmemo li velike gradove, u svim ostalim sredinama više nego problematična. Ponegdje i katastrofalna. A tko je odgovoran za organizaciju sustava? Ministar. Točka.

DIJANA ZADRAVEC: 'Medijski napisi pokazuju da su odluku o smjeni već donijeli'

Sjetimo se i priče sa Spinrazom, lijekom za spinalnu mišićnu atrofiju koji je u zapadnim zemljama već dulje bio lijek broj jedan za ovu progresivnu bolest, no roditelji djece oboljele od SMA u Hrvatskoj su više od godinu dana slušali ministra Kujundžića kako govori da za Spinrazu novca nema. Limiti zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj nerealno su mali, baš kao i cijena zdravstvenih usluga koje bolnice naplate od HZZO-a. Zbog svega bolnice posluju u minusu, a generalno se dug u zdravstvu neprestano produbljuje. Veledrogerijama je upravo tijekom Kujundžićeva mandata pukao film te su protiv niza bolnica pokrenule milijunske ovrhe zbog neplaćenih faktura. Koliko će tragičan biti kraj ove priče tek će se vidjeti. Premijer Plenković uporno brani Kujundžića govoreći da on odgovorno radi svoj posao. A Kujundžićeva pozicija betonski je čvrsta od trenutka njegova povratništva u HDZ, za koje je nagrađen ministarskim mjestom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message