News

Komentari 20

"Nedopustivo je zazivati zabranu legalnih stranaka"

"Nedopustivo je zazivati zabranu legalnih  stranaka"

Simonić je naglasio kako svi možemo imati različita mišljenja i stavove, sukobljavati se i politički nadmetati, ali da ne možemo nikoga zabranjivati zato što drugačije misli i govori

Nezavisni predsjednički kandidat Ante Simonić u srijedu je nedopustivom ocijenio najavu Miroslava Škore da bi, postane li predsjednik, mogao pokrenuti zabranu rada nekih političkih stranaka, te istaknuo kako se ne može zabranjivati nekoga samo zato što drugačije misli i govori.

"Hrvatska je demokratska i slobodna zemlja u kojoj je političko organiziranje dopušteno svima koji poštuju Ustav i naše zakone. U skladu s tim, nedopustivo je, pa makar to bilo i u kampanji za kandidata za predsjednika Republike, da bilo tko najavljuje i zaziva zabranu bilo koje legalne i legitimne političke stranke u Hrvatskoj", priopćio je Simonić. 

Komentirao je time Škorinu izjavu iz emisije "Bujica" kada je na pitanje što će napraviti dobije li kao predsjednik zahtjev za preispitivanje legalnosti postojanja SDSS-a odgovorio kako je kao predsjednik spreman pokrenuti zabranu nekih stranaka ukoliko se za to stvore uvjeti.

Simonić je na to poručio kako je vrijeme jednoumlja iza nas, a pluralizam i demokracija su hrvatska sadašnjost i budućnost. 

Naglasio je kako svi možemo imati različita mišljenja i stavove, sukobljavati se i politički nadmetati, ali da ne možemo nikoga zabranjivati zato što drugačije misli i govori. 

 "Našoj su zemlji potrebni političari koje su je dostojni, jer Hrvatska je bolja od svojih političara", zaključio je.

 

Najčitaniji članci