Obavijesti

News

Komentari 8

Neizvjesni izbori: Optuženička bojna u bitki za grad Varaždin

Neizvjesni izbori: Optuženička bojna u bitki za grad Varaždin
1

Čehoka, kojega terete da je pogodovao Patafti i oštetio grad za 50 milijuna kuna, Varaždinci ipak podržavaju u anketama te je ozbiljna konkurencija kandidatima SDP-a i HDZ-a

VIDEO

Bivši gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, dogradonačelnik Zlatko Horvat i poduzetnik Davor Patafta imaju zajedničke dvije stvari.

horvat

Prva je da ih sve Uskok tereti da su nanijeli višemilijunsku štetu Gradu Varaždinu. Druga je da će sudjelovati u natjecanju na lokalnim izborima kako bi vodili isti taj Varaždin.

U Varaždinu je u petak predstavljena Liga za Varaždin čiji članovi su poručili da im je cilj otvaranje radnih mjesta i punjenje proračuna kako bi dignuli standard. Vodi je Vlado Sevšek, odvjetnik Čehoka, a među osnivačima su Davor Patafta i Zlatko Horvat. Novinari lokalnih medija pitali su Pataftu je li mu otežavajuće što ima optužnicu da je oštetio Grad. Rekao je da ne.

- Građane više zanima razvoj grada i od čega će živjeti, a ne samo da se priča o kaznenim postupcima gdje svatko svakoga može tužiti - rekao je.

Navodno Ligi za Varaždin pomaže i Ratko Maček, glasnogovornik vlade Ive Sanadera.

Ivan Čehok još nije službeno istaknuo kandidaturu za gradonačelnika i svoju zasebnu nezavisnu listu, ali nam je ranije rekao da ga građani podržavaju i traže kandidaturu. Čehok je optužen da je pogodovao Patafti i oštetio proračun za gotovo 50 milijuna kuna. U drugoj optužnici je i Zlatko Horvat s Čehokom zbog pogodovanja tvrtki Zagorje tehnobeton. Procesi nisu završeni. Čehok je, po anketama, najozbiljniji protukandidat Alenu Kišiću (SDP-HNS) i Damiru Habijanu (HDZ).     

cehok

Niz uglednih imena i moguća koalicija  s Ivanom Čehokom

Osnivači Lige za Varaždin su, uz Pataftu i Horvata, i nogometni trener Branko Ivanković, bivši glasnogovorik Vlade Zlatko Mehun te još niz poduzetnika, profesora, odvjetnika i liječnika.

ivankovic

Ivan Čehok nije u tom društvu, nego će na izbore ići samostalno kao kandidat. Politički kuloari u Varaždinu predviđaju da bi u slučaju Čehokove pobjede upravo Liga za Varaždin mogla ići u koaliciju s njim i osigurati mu većinu u gradskom vijeću. Varaždin je tako jedan od gradova s vrlo neizvjesnim izborima.     

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...